fbpx Франция е първа ски дестинация в света | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Франция е първа ски дестинация в света

Франция е първа ски дестинация в света

Френската професионална организация Френски ски курорти - Domaines skiables de France (DSF) обяви, че през зимния сезон 2012-2013, за втора поредна година, Франция е първа ски дестинация в света, като изпреварва Съединените американски щати. Ски курортите на страната са регистрирали 57,9 милиона скиорски дни, като бележат увеличение с 4,9 % за една година. DSF обяснява този успех с „особено благоприятните метеорологични условия”, „изключителната снежна покривка, във всички масиви” и „добрата последователност от чуждестранни и френски клиенти”. Австрия заема 3-то място.

Преди 10 години, на 20 декември 2003 г., скиорите се качват за първи път на Vanoise express, най-големия лифт в света, за да открият пистите с дължина от 425 км на ски зоната Парадиски, свързваща курортите Ле-з-Арк/ Пеизе-Валандри и Ла План (Савоя, Франция).

Втората по големина ски зона в света, ПАРАДИСКИ е част от затворения кръг на обширни свързани помежду си зони. Гори, големи завои, високопланински район, фрирайд по изключителни склонове, удоволствието от надморската височина на 1200-3250 метра срещу Мон Блан. Повече от две трети от всички писти са с дължина над 2000 м. Ски зоната се издига над ледника на повече от 3000 м.

За тази годишнина, ПАРАДИСКИ се обърна към дизайнера Жан-Шарл дьо Кастелбажак, за да украси лифта Vanoise Express. Световноизвестният артист, неизчерпаем източник на идеи, ще облече двете двуетажни кабини на Vanoise Express с уникална творба за целия сезон зима 2013/2014.

ПАРАДИСКИ създава събитие, което ще се проведе на 16 декември 2013 г. с PARADISKI GRAVITY, „световна премиера на хайлайн (слаклайн на височина) между двете кабини от лифта на височина 380 м”. Двама от най-добрите в света хайлайнери Милоз Жулиен и Танкред Меле ще направят опит да минат по ремък, опънат над празното пространство между двете кабини на лифта Vanoise Express, предизвикателство към гравитацията на фона на един грандиозен декор!

 

Facebook коментари