fbpx Франция е първа ски дестинация в света | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Франция е първа ски дестинация в света

Франция е първа ски дестинация в света

Френската професионална организация Френски ски курорти - Domaines skiables de France (DSF) обяви, че през зимния сезон 2012-2013, за втора поредна година, Франция е първа ски дестинация в света, като изпреварва Съединените американски щати. Ски курортите на страната са регистрирали 57,9 милиона скиорски дни, като бележат увеличение с 4,9 % за една година. DSF обяснява този успех с „особено благоприятните метеорологични условия”, „изключителната снежна покривка, във всички масиви” и „добрата последователност от чуждестранни и френски клиенти”. Австрия заема 3-то място.

Преди 10 години, на 20 декември 2003 г., скиорите се качват за първи път на Vanoise express, най-големия лифт в света, за да открият пистите с дължина от 425 км на ски зоната Парадиски, свързваща курортите Ле-з-Арк/ Пеизе-Валандри и Ла План (Савоя, Франция).

Втората по големина ски зона в света, ПАРАДИСКИ е част от затворения кръг на обширни свързани помежду си зони. Гори, големи завои, високопланински район, фрирайд по изключителни склонове, удоволствието от надморската височина на 1200-3250 метра срещу Мон Блан. Повече от две трети от всички писти са с дължина над 2000 м. Ски зоната се издига над ледника на повече от 3000 м.

За тази годишнина, ПАРАДИСКИ се обърна към дизайнера Жан-Шарл дьо Кастелбажак, за да украси лифта Vanoise Express. Световноизвестният артист, неизчерпаем източник на идеи, ще облече двете двуетажни кабини на Vanoise Express с уникална творба за целия сезон зима 2013/2014.

ПАРАДИСКИ създава събитие, което ще се проведе на 16 декември 2013 г. с PARADISKI GRAVITY, „световна премиера на хайлайн (слаклайн на височина) между двете кабини от лифта на височина 380 м”. Двама от най-добрите в света хайлайнери Милоз Жулиен и Танкред Меле ще направят опит да минат по ремък, опънат над празното пространство между двете кабини на лифта Vanoise Express, предизвикателство към гравитацията на фона на един грандиозен декор!