GM и LG ще разработват електрически автомобили

General Motors и LG Group ще разработват съвместно електрически автомобили, разширявайки сътрудничеството си основано на ролята на LG на доставчик на акумулаторни клетки за електрическите модели с удължен пробег Chevrolet Volt и Opel Ampera.
Окончателното споразумение, ще помогне на GM да увеличи броя и видовете електрически автомобили, които ще произвежда и продава, като използва доказаните познания на LG в областта на акумулаторите и други системи. За LG това споразумение представлява разширяване на портфолиото на компанията, ставайки доставчик на решения за автомобилната индустрия.

Сътрудничеството между GM и LG, което започна с това, че LG стана доставчик на клетки за акумулаторния пакет на Chevrolet Volt и Opel Ampera, бе разширено миналата година с работата по създаването на демонстрационни електрически автомобили на базата на Chevrolet Cruze. Тези автомобили бяха използвани като официални превозни средства за срещата на G20 в Сеул, а в момента са предназначени за изпробване на пазара с цел получаване на повече информация относно неговия капацитет и изисквания.

Времето за лансиране на първите автомобили-продукт на това партньорство ще бъде обявено малко преди неговата готовност за пазара. Споразумението не включва размяна на акции между двете компании.

Facebook comments