Големият работник VW Crafter с атрактивна премиера в България

Големият работник VW Crafter с атрактивна премиера в България

Най-големият транспортер от лекотоварната гама на Volkswagen се разкри пред медии и клиенти в присъща за него индустриална обстановка. Под ефектните светлини на Киноцентър Бояна, Новият Crafter дефилира пред публиката, демонстрирайки по атрактивен начин своите големи размери и товарни възможности.

Електромеханично кормилно управление, надеждни, икономични и оптимизирани както за дълги дистанции, така и за шофиране в градски условия двигатели, отлично премислени концепции за товарене, практични подготовки за различни доработки, ергономично място за водача, както и многобройни асистиращи системи – с това се отличава новият Crafter.

 

Автомобилът предлага богато разнообразие от моделни варианти. В изпълнение товарен ван (Kasten) и пътнически бус (Kombi), новият Crafter се предлага с различни дължини на шасито (5986 мм, 6836 мм или за Kasten също 7391 мм) и височини на тавана (2355 мм, 2590 мм или за Kasten също 2798 мм). В допълнение към това се предлагат и откритите варианти с единична или двойна кабина с различна дължина на товарната зона, с или без подготовка за доработка, като например бордови, с куфар или подготовка за самосвал.
Новият Crafter се предлага с предно задвижване и товарен обем до 18,4 м3 при максимално допустимо натоварване от 3,0 до 4,0 т. Наред с това предлага отстояние между арките на колелата с ширина 1380 мм и максимална товарна дължина от 4855 мм – това са най-добрите товарни характеристики в сегмента.

 

Товаренето в новия Crafter е изключително лесен процес – благодарение на светлия отвор на плъзгащата врата с ширина 1311 мм, ниския товарен праг с минимална височина 570 мм при вариантите с предно задвижване и на опционалните задни врати с увеличен на 270° ъгъл на отваряне. За безопасното укрепване на товари новият Crafter предлага интелигентно решение: товарите могат буквално да бъдат укрепени от всички страни: опционално на страничните стени, в преградната стена, в тавана и в пода могат да се интегрират шини за закрепване.

 

Електромеханичното кормилно управление, което е новост за този сегмент, се грижи за първокласно управление, оптимизирана маневреност и сигурно поведение на пътя, независимо от това, до каква степен е натоварен автомобилът. Намалените СО2 емисии са следствие от намаления разход на гориво, в резултат на подобрената прецизност на управлението и чувствителността на волана.

Ергономията на мястото за водача също е подобрена: по желание може да се поръча седалка с въздушна федерация и AGR-печат („Акция здрав гръб”) с лумбална настройка и масажна функция в три различни варианта.

 

Автомобилът предоставя впечатляващ брой активни асистиращи системи, като например активен асистент за поддържане лентата на движение ("Lane Assist"), асистент при паркиране ("Park Assist"), асистент при маневриране с ремарке ("Trailer Assist"). В допълнение могат да се споменат и още, отчасти опционални помощни системи, като например системата за аварийно спиране "Front Assist", серийната мултиколизионна спирачка, серийният асистент при страничен вятър, система за разпознаване на умора, система за автоматично регулиране на къси и дълги светлини "Light Assist" и още много други. Наред с предни и странични въздушни възглавници, както и такива за областта на главата за шофьора, по отношение на пасивната безопасност се предлагат също и камера за задно виждане, предупреждение при движение на заден ход ("Rear Traffic Alert") и специално за Crafter разработената сензорна система за странична защита.

Новият Crafter предоставя отлично премислени концепции за различни доработки: например опционален универсален товарен под с възможност за монтиране на рафтове, така че прехвърлянето на монтираните системи от рафтове от предходния модел да не представялява проблем за никой доработчик. Наред с това, новият Crafter е първият автомобил в сегмента, който предлага задвижване на допълнителен агрегат, монтиран от производителя: на разположение са втори компресор за климатична/хладилна инсталация, втори акумулатор в четири варианта на капацитет, втори изпарител за климатик или втори топлообменник в допълнение към стационарното въздушно отопление.

Facebook коментари