fbpx Горещи премиери от Ford на Автосалон София 2015 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Горещи премиери от Ford на Автосалон София 2015

На предстоящото Автомобилно изложение в София (17-25 октомври), на щанда на Ford ще се състоят множество впечатляващи премиери. Посетителите ще имат възможността да разгледат новите семейни ванове C-MAX и S-MAX, SUV моделa Kuga, флагмана на марката – изцяло новото Mondeo и ярките спортни звезди – Fiesta с 1.0 EcoBoost двигател и 140 к.с., Focus ST и за първи път – култовия Mustang! Някои от автомобилите ще пристигнат броени дни преди старта на салона, специално за българската публика.

Новият Ford Focus ST е най-модерният досега и предлага още по-отзивчиво, балансирано и рафинирано пътно поведение, благодарение на новите технологии за контрол на шасито и пренастроените окачване и управление. Инженерите на Ford Performance са преработили Електронното векторно разпределение на въртящия момент, за да се подобри максимално сцеплението в завой, намали недозавиването и увеличи пъргавината. Спортните седалки, разработени съвместно от Ford и Recaro, осигуряват опората, необходима за пълното отдаване на преживяването ST. За първи път Focus ST се предлага с избор между два двигателя – бензинов и дизелов – с което дообогатява възможността за избор от страна на клиентите.

Интелигентният SUV Ford Kuga се предлага с подобрени двигатели, нови цветове и промени в оборудването. Гамата двигатели е обновена от усъвършенствания 2.0-литров дизелов агрегат, Евро 6. Той се характеризира с подобрена мощност, увеличен въртящ момент, намалени СО2 емисии и разход на гориво (комбиниран 4.7 л/100 км) и понижени нива на шум. Най-мощният дизелов двигател в гамата на Kuga, 2.0-литровият TDCi, е наличен в две версии: със 150 и 180 к.с.

Новите икономични, гъвкави и стилни ванове на Ford – C-MAX и Grand C-MAX – предлагат на модерните и активни семейства усъвършенствани технологии в помощ на водача и по-високи нива на комфорт и безопасност. Гамата Ford C-MAX е с водеща в класа динамика, модерни технологии и оборудване. Родители, приближаващи автомобила с пълни ръце, могат лесно да отворят задния капак благодарение на Хендсфри отварянето на багажника. 7-местният Grand C-MAX е с двойни плъзгащи се странични врати и конфигурация на седалките за по-лесен достъп, повече удобство и пространство. На пасажерите е осигурен по-голям комфорт и рафинираност.

Изцяло новият Ford S-MAX надгражда излъчването на оригиналния спортен мултифункционален ван, като осигурява достатъчно простор седем пътника. Той предлага 1.5-литров бензинов EcoBoost двигател и усъвършенстван 2.0-литров дизелов TDCi агрегат за подобрен разход на гориво и водеща в класа динамика. Иновациите включват Динамични LED фарове с незаслепяващи дълги светлини, Асистент за превенция на сблъсъци, Мултиконтурни седалки, Гласово управляваната сиситема за свързаност SYNC 2, Хендсфри отваряне на багажника, Адаптивен автопилот и др. Новият S-MAX предлага 32 комбинации от места за седене и за багаж.