Хибридите на Toyota с отлични резултати

Екипажите на Toyota заеха първите три места в клас „Електрически и хибридни автомобили“ на състезанието ECO Drive Bulgaria, организирано от Автомобилен Спортен Клуб БРЦ България.

За да определи участниците Тоyota България проведе вътрешен конкурс за най-икономично шофиране на хибрид. Явиха се 35 служители. Всеки от тях показа своите умения в Prius IV, по предварително зададен маршрут, в рамките на 10 мин, в присъствието на независим наблюдател. Измерването на разхода и времето се извърши със специална апаратура. Четиримата победители представиха Toyota в състезанието ECO Drive Bulgaria в клас „Електрически и Хибридни автомобили“, със следните автомобили Yaris Hybrid, Auris Hybrid, Prius IV и RAV4 Hybrid. Ето какво сподели един от участниците:

След близо 600 км движение по магистрални и извънградски, предимно планински пътища, екипажите на Toyota демонстрираха, че заводските стойности за разход на гориво са напълно постижими, като някои участници слязоха дори под минималните стойности. Toyota доказа, че хибридите са най-доброто решение, когато надпреварата е за пробег и време. Хибридите на Тоyota не се зареждат в електрическата мрежа т.е. не е нужно да спират, за да заредят батерията си.

В крайна сметка екипажите окупираха почетната стълбичка в категория си с отлични резултати

  • 1-во място: Toyota Prius IV (3,3л/100км) и екипажът на Ивайло Блажев

  • 2-ро място: Toyota Auris Hybrid (3,8л/100км) и екипажът на Йорданка Илиева

  • 3-то място: Toyota RAV4 Hybrid (4,8л/100км) и екипажът на Васил Игнатов


 


 


 

Facebook comments