fbpx Honda „e“ световен градски автомобил на годината | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Honda „e“ световен градски автомобил на годината

етикети

Новият Honda Jazz стана Световен автомобил на годината в категорията „градски модели“.  И двете модификации на компактния градски автомобила играят важна роля в ангажимента на Honda да електрифицира 100% от водещата си моделна европейска гама до 2022 г.

Honda e, който е първият напълно електрически автомобил марката за Европа, бе отличен от 93 журналисти от 28 страни. Световният конкурс излъчва победители в категориите „Градски“, „Луксозен“, „Динамичен“ и „Дизайн“, като японският електромобил е получил признание за бързата си реакция и забавното си управление, изключителната си технологичност, своята свързаност и невероятния си съвременен дизайн.

Наградите се присъждат на автомобили от цял свят, като Honda e продължава да налага световни стандарти по отношение на съвременен дизайн и високотехнологична електрическа мобилност. Сред другите успехи за популярния компактен електромобил са две награди 'Red Dot' за изключителен дизайн, включително и приза 'Best of the Best 2020' в същия конкурс, след което Honda e бе изложен в световноизвестния музей Red Dot в Германия.

Конкурсът Световен автомобил на годината събира избрани автомобили, предлагани на поне два основни пазара в периода от 1 май 2020 до 1 май 2021. Освен това претендентите за титлата трябва да бъдат произвеждани в тираж от поне 5000 бройки годишно, да са не по-дълги от 4,20 метра и са бъдат сертифицирани за движение по обществени пътища. В 17-тото си поредно издание конкурсът се опитва да отрази реално нуждите и желанията на собствениците на автомобили от цял свят, като награждава модели, които вдъхновят, повеждат останалите и създават иновации във все по-бързо развиващата се автомобилна индустрия.