fbpx Honda представи у нас нови супер машини | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Honda представи у нас нови супер машини

етикети

Проливният дъжд не попречи на ATV машините на Honda заедно с впечатляващите Gold Wing и CB125R да дебютират в столицата.

„Honda е световноизвестен и доказал се с времето производител на широка и разнообразна гама от двигатели, скутери, мотопеди и мотоциклети, автомобили и самолети. Добре познатите ни АТВ-та (ATVs) модели се произвеждат в заводите на Honda в Южна Каролина, САЩ. През юли 2018 се навършват точно 20 години от началото на производството в фабриките в Южна Каролина, затова ние от Бултрако АД решихме да отчетем събитието. Датата не е избрана случайно: 4 юли е обявен за Ден на независимостта, национален празник на САЩ. А какво може да даде по-голяма независимост, и да реши проблемите с абсолютната мобилност по-добре от едно ATV?“, каза Лъчезар Буюклийски, бранд мениджър на мотоциклетите Honda.

 

Истинска атракция беше новият GL1800 Gold Wing представен през 2018 г. Вече с нов, по-мощен и динамичен 6-цилиндров двигател тип „Боксер”, и с впечатляващ въртящ момент. Предлага се и във вариант с DCT. Новият GL1800 Gold Wing е олекотен с до 48 кг (в зависимост от версията) спрямо предишния модел. По-компактният му обновен дизайн го прави удобен и за града, и за дълги пътешествия.

Двигателят и рамата са разработвани така че независимо от намалените габарити са осигурени повече комфорт и перфектна позиция за ездача. Алуминиевата рама обхваща предната вилка и това позволява двигателят да бъде изнесен напред. Предното колело може да се движи нагоре/надолу във верикална равнина. Всичко това осигурява перфектен контрол и стабилност. Окачването се регулира по електронен път.
Двигателят разполага с четири режима - TOUR, SPORT, ECON и RAIN. Вие избирате сцеплението на задната гума (HSTC), работата на амортисьорите и двойната комбинирана спирачна система (D-CBS), старт/стоп системата, и системата, подпомагаща потеглянето при наклон (HSA).
Механичната трансмисия вече е 6-степенна, а новата Dual Clutch Transmission (DCT) - 7-степенна, с плавен съединител. Превключването на скоростите и промяната на оборотите се. Има и задна предавка.

Удоволствието от карането е още по-голямо: стилните и аеродинамични спойлери, с променени въздушни отвори за постигане на по-висока стабилност, с електрически регулируемо стъкло, а благодарение на изключително удобните седалки може да пътувате и до най-отдалечените дестинации. Нови са и smart key системата, Apple CarPlay и Bluetooth. Круиз контрол, 7-инчов TFT дисплей с 8 нива на яркост, въздушна възглавница. Музикалната уредба е впечатляваща, а високите нива на оборудване предлагат два (преден и заден) „пешеходни“ режима, облекчаващи маневрирането в ограничени пространства.

 

В следствие на сериозната работа на конструктори и дизайнери Honda доразви стила на ‘Neo Sports Café’, добре познат от CB1000R и CB300R, и създаде лекия, удобен и компактен CB125R. Въпреки че прилича на голям мотоциклет, той тежи само 125.8 кг.
Новият ‘sports naked’ модел е насочен към млади хора, търсещи компактен, мощен, стилен и лесен за управление мотоциклет. Лек и маневрен, той е перфектният избор за водач без сериозен опит. Мотоциклетът е оборудван с двигател с течностно охлаждане, 6-степенна скоростна кутия и изцяло нова тръбно пресована стоманена рама, 41-милиметрова USD вилка, радиално монтиран 4-бутален преден спирачен апарат с плаващ диск и регулируем моноамортисьор, LED светлини, LCD дисплей и IMU (Inertial Measurement Unit) базирана ABS.