fbpx Honda в партньорство с ВТУ „Тодор Каблешков“ | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Honda в партньорство с ВТУ „Тодор Каблешков“

Учебната година на Висшето транспортно училище „Тодор Каблешков“ в столицата ще започне на 17 септември с експозиция в двора от пет автомобила и два мотоциклета на Honda.
„Като посланик на марка, която е загрижена за технологиите, екологията и транспортните средства по въздух, суша и вода, искаме да изразим своята подкрепа към студентите и академичната общност“, заявиха от компанията по време на среща с ректора на учебното заведение проф. д-р инж. Даниела Тодорова и доц. д-р маг. биол.  Миряна Евтимова, зам. Ръководител катедра „Транспортна техника“. В момента Бултрако АД, вносител на марката и ВТУ „Тодор Каблешков“ уточняват условията на договор за дългосрочно партньорство.
„В нашата компания вече успешно работят и се развиват кадри, подготвени от Висшето транспортно училище и сме готови да приемем още млади и ентусиазирани хора“, подчертаха от представителството на Honda.

Сред експонатите, които студентите ще могат да разгледат са Honda Civic Type R – най-бързият сериен автомобил с предно предаване, официално отбелязал рекорд на пистата „Нюрбургринг“ и вписан в книгата „Гинес“. 

Своя дебют пред широката публика ще направи Honda Civic с дизелов двигател и 9-степена автоматична трансмисия ZF, както и мотоциклетите NC750Х и CBR500, първият  - представител на on-off гамата на Honda с автоматична трансмисия DCT, а вторият – идеално решение за тези, които желаят първия си спортен модел.
През октомври  един от инженерите на Бултрако ще изнесе и отворена лекция на тема съвременните технологии в Honda, която тази година празнува 70-ия си рожден ден.