fbpx Хотелиерите на Слънчев бряг очакват ръст от 4-5% това лято | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Хотелиерите на Слънчев бряг очакват ръст от 4-5% това лято

Хотелиерите на Слънчев бряг очакват ръст от 4-5% това лято

„Имам основание да мисля, че сезон 2014 ще бъде още по- успешен. Заявените чартърни полети за това лято са повече от миналогодишните и това ни дава надеждата за значителен ръст в броя на туристите”, каза Златко Димитров, изпълнителен директор на „Слънчев бряг” АД по време на официалното откриване на сезона.

За 2013 г. отчетът на дружеството показва 1,6 млн. лв. загуба., от които 1,9 млн. лв. са амортизационните отчисления. Ако се премахне тази константа – амортизациите, дружеството би било на печалба от 300 хил. лв.

През 2013 година в курорта са почивали 610 000 туристи. През миналата година туристическият бранш е осигурил 10% от брутния вътрешен продукт на страната, които възлизат на 4 млрд. лв. През този сезон хотелиерите очакват ръст от около 4-5%.

Курортът получи поздравителни адреси и от областният управител на Бургас Павел Маринов и Бургаската регионална туристическа камара. Откриването на сезон 2014 премина под знака на 55-годишнината от създаването на комплекса. Фотоизложба, разположена на централната алея пред х-л „Кубан” разказва историята на Слънчев бряг в снимки. Няколко минутен филм припомни на гостите началото, спомена и имената на пионерите, отдали сили за да превърнат курорта в най-търсената морска дестинация на Балканите. Миналото не е забравено и това доказаха ветераните, дошли да пожелаят успех на своите приемници.

По случай 55-годишнината от създаването на Слънчев бряг е изготвена и специална пощенска марка. Представи я Тодор Арнаудов, управител на фирма АРБО, която е подготвила филателния подарък за рождения ден на курорта. От 9-ти юни всеки любител - филателист ще може да я прибави в колекцията си.

За юбилея ръководството на дружеството издири и покани заедно да отпразнуват рождения си ден връстниците на курорта. Единадесет души, родени през 1958 г. в Несебър и останали да живеят в общината получиха специални грамоти.