fbpx Хотелите и ресторантите на първа линия в Балчик работят целогодишно | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Хотелите и ресторантите на първа линия в Балчик работят целогодишно

 

Хотелите и ресторантите на първа линия в Балчик вече работят целогодишно. Това стана ясно от среща на министъра на туризма Стела Балтова с кмета на община Балчик Николай Ангелов. През уикендите идват български, румънски и полски туристи, заяви кметът. Според него по този начин хотелиерите и ресторантьорите си запазват персонала целогодишно. Изградените голф игрища покрай Балчик привличат чужденци дори извън активния сезон. Започват да идват от април и продължават до октомври. От началото на този месец са започнали да пристигат голфъри предимно от Великобритания и скандинавските страни, заяви Ангелов. С увеличаването на полетите през цялата година директно до Варна от цяла Европа ще нарасне интересът на голф туристите, очаква той. Министър Балтова заяви, че като цяло се увеличават краткосрочните пътувания през цялата година. Тази тенденция се наблюдава в повечето региони на България, но това се вижда и в международен план.

Николай Ангелов очаква ръст от 5% на чуждите туристи за територията на община Балчик за предстоящия летен сезон. Министърът постави въпроса за сигурността на територията на община Балчик. Кметът подчерта, че са осигурени камери, както и патрули от български и румънски полицаи.
В общината се очаква да бъдат открити два нови петзвездни хотела за новия летен сезон. Единият „Paradise Blu“ ще бъде в Албена, а вторият „Тerma Eco“ в Кранево. Във втория ще има закрита ледена пързалка.

Министър Балтова посети още Двореца Балчик. През 2016 г. паметникът на културата е посрещнал около 200 000 туристи, предимно българи, руснаци, румънци и др.

Община Балчик бе отличена миналата седмица с награда за най-оригинално представяне на продукт на културния туризъм. Призът е от 14-то издание на Международното туристическо изложение „Културен туризъм“, които се проведе във Велико Търново.