fbpx Huawei демонстрира автономен автомобил, управляван от смартфон с изкуствен интелект | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Huawei демонстрира автономен автомобил, управляван от смартфон с изкуствен интелект

Huawei използва смартфон с изкуствен интелект, за да управлява автомобил. Проектът „RoadReader" минава отвъд границите на технологията за разпознаване на обекти на Huawei и поставя възможностите за самообучение, скоростта и производителността на устройствата с изкуствен интелект на компанията, в един уникален тестови проект.

За разлика от други безпилотни автомобили, които просто забелязват препятствията, Huawei превръща луксозния седан Porsche Panamera в безпилотно превозно средство, което не само вижда, но съществено разбира заобикалящата среда. Това означава, че може да различава между 1000 различни обекта, включително котка и куче, топка или мотор, и да се научи да прави най-подходящия курс на движение.

Проектът „RoadReader" на Huawei използва предимствата на изкуствения интелект в Huawei Mate 10 Pro. Устройството използва AI, за да разпознава автоматично обекти като котки, кучета, храни и други предмети, за да помогне на хората да правят снимки като професионалисти.
Повечето автономни автомобили, които в момента се разработват, разчитат на изчислителната мощ на целево създадени чипове, които се разработват от външни технологични доставчици. Huawei използва вече съществуващата в смартфоните си технология, демонстрирайки изключителната функционалност и способност да взаимодейства с най-модерната технология, разработена за използване в самоуправляващи се автомобили.

"Нашият смартфон вече е изключителен при разпознаване на обекти. Искахме да видим дали за кратък период от време можем да го научим не само да управлява кола, но и с възможностите на AI, да разпознава определени обекти и да се научи да ги избягва", споделя Андрю Герихи, главен маркетинг директор на Huawei в Западна Европа. "Ако технологията ни е достатъчно интелигентна, за да постигнем това само за 5 седмици - какво друго може да е възможно?" – добавя той.
Huawei ще представи проекта „RoadReader“ и възможностите на автомобила на двудневно събитие на мобилния конгрес в Барселона (MWC 2018) от 26-ти до 27-ми февруари 2018г. Присъстващите ще бъдат поканени на личен тест драйв на автомобила, обучавайки го да идентифицира и маневрира около определени обекти.