fbpx Hyundai е в ТОП 10 на най-иновативните компании в света | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Hyundai е в ТОП 10 на най-иновативните компании в света

Hyundai е единственият автомобилен производител, влязъл в ТОП 10 на ежегодната класация за най-иновативните компании в световен мащаб. Според анкетата, направена сред 1500 представители на висшия управленски мениджмънт от над 20 пазара, Hyundai се нарежда на 10-о място и е на 1-о място сред класираните автомобилни производители.
Топлистата се прави от 2005 година насам от компанията Boston Consulting Group, като в нея се включват 50-те най-иновативни компании в света. Списъкът се съставя след щателен анализ на дейността на най-големите световни компании. В тазгодишното класиране за 2012-а фигурират цели 10 автопроизводителя, нещо, което не се е случвало досега в списъка на Boston Consulting Group.
„В нестабилни икономически времена като сегашните иновационният подход е решаващо условие за генерирането на стабилни приходи над средното ниво“ - се казва в изследването. „Какватo и форма да приеме иновацията, нейната цел е ясна за успешните организации: да създават стойност от идеи”.
От Hyundai обявиха, че изминалата 2012 г. е била изключително успешна за автомобилния производител в Европа и бележи ръст от 10,2 %.