Hyundai i30 с максимални звезди в тестовете Euro NCAP

Новото поколение на модела i30 на Hyundai получи максималната оценка от пет звезди в независимата организация за оценка на автомобилната сигурност Euro NCAP. Резултатите от изключително взискателните изпитания определят новия i30 като един от най-сигурните представители на С-сегмента.

 i30 получи водещата в своя клас оценка от 90 % в категорията „деца в купето“, набирайки максималния сбор точки в изпитанията за защита както в раздел „18-месечни“, така и в „3-годишни“.

В категорията „възрастни в купето“ новото поколение i30 също беше оценено с 90 %, като колата показа добра защита както на водача, така и на пътниците. Подглавниците и седалките бяха отличени за добрата защита срещу камшичен удар при сблъсък отзад.

i30 се представи добре и в изпитанията в категория „пешеходци“ с максимална оценка за защита на краката при удар с бронята. Електронната програма за стабилност, както и системата за напомняне за използване на коланите отпред и отзад, допринесоха за оценката от 86 % в категорията „помощни средства за сигурност“.