fbpx И малко сол и пипер | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

И малко сол и пипер

Политиката тези дни изглежда проста работа. Всеки разбира от нея. Първо идват фотосесиите и лъскавите плакати, после обещанията „на кило“ за всеки и за всичко. Но драмата наистина започва след изборите, когато от телевизионните екрани се леят кухи фрази и общи приказки. Това сега е картинката в политиката, не само в България разбира се, и повече от ясно е, че цялата система един ден ще бъде сменена.

Първо – няма как политиците да влязат готови в политиката, както казвахме преди години, все още не е създаден „техникум за министри“. Второ – вече професията не е толкова престижна както преди години, а отговорностите са в пъти повече и задълженията – далеч по-сложни.

И точно по тази причина към политиците трябва да имаме доста особено отношение, точно като към хора, които управляват и ползват публичен ресурс създаден и от нашите данъци. И наскоро един кандидат-политик ми каза доста откровено – няма да се притесняваш, печеля ги тези избори, ще засипя хората с обещания, към тях ще прибавя малко сол и пипер и готово… Е, притеснявам се. И то доста.