fbpx IFA 2020: Алтерко Роботикс представи най-умния сензор | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

IFA 2020: Алтерко Роботикс представи най-умния сензор

Българската компания Алтерко Роботикс представи на IFA 2020 революционния продукт Shelly Motion – най-умния сензор, създаван някога. Устройството е разработено в партньорство със Silicon Labs и впечатлява със своята уникална батерия с 1 година живот и 24/7 интернет свързаност. Заедно с това, по време на пресконференцията си на престижното глобално изложение IFA 2020 Алтерко Роботикс представи и най-новата си продуктова линия Shelly Plus, като демонстрира и първото устройство, част от нея – 4-каналното Wi-Fi реле Shelly 4PRO Plus. И двата иновативни продукта ще бъдат пуснати на пазара този ноември и илюстрират амбицията на компанията не само да направи живота на потребителите по-лесен, но и да предизвика революция в индустрията за автоматизацията на дома.

Shelly Motion е първият Wi-Fi сензор, който може да бъде постоянно свързан с интернет, благодарение на впечатляващата си батерия, която издържа 1 година. Устройството е изключително мощен и в същото време енергийно ефективен процесор – Cortex M3. Това, в съчетание с най-ниско консумиращия Wi-Fi модем в масово производство в света, позволява на Shelly Motion да изразходва по-малко от 100 uA (микроампера), въпреки че е свързан към Wi-Fi мрежата през цялото време.

Една от отличителните характеристики на Shelly Motion е изключително бързото време за реакция. Устройството може да изпрати информация до смартфона на даден потребител или да задейства определена команда за 200 милисекунди. Shelly Motion знае и кога са залезът и изгревът, точния час, силата на светлината и дори вибрациите на домa на потребителя, така че може да го уведоми в случай на земетресение.  

Смарт сензорът разполага с над 200 нива на чувствителност, 3 допълнителни функции за настройка на движението и вграден AI, който може да установи оптималните настройки за всеки дом. Устройството може да бъде управлявано също директно – без хъб, както и да работи изцяло отделено от публични интернет мрежи, осигурявайки на потребителите по-високо ниво на сигурност.