fbpx Иконата Ford Mustang Mach 1 ще се продава и в Европа | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Иконата Ford Mustang Mach 1 ще се продава и в Европа

Водеща снимка
Да

Иконата Ford Mustang Mach 1 ще се продава и в Европа

Лимитираната серия от изумителния Mustang Mach 1 за първи път ще бъде достъпна и за клиентите в Европа.

Дебютирайки в Европа на фестивала на скоростта Goodwood SpeedWeek, който се провежда в Западен Съсекс, Великобритания, както и пред глобалната виртуална публика, Mach 1 представлява най-доброто постижение, което Mustang някога е предлагал на клиентите в Европа.

Ефективността е повишена до ниво, достойно за емблематичния оригинал, лимитирания Mach 1 moniker, със сериозно подобрена аеродинамика, специално калибриран 5.0-литров V8 двигател с мощност 460 к.с. и подобрено охлаждане за изключително представяне на писта.

Mach 1 е и първият сериен Mustang в Европа, предлаган с високоефективна TREMEC шестстепенна ръчна скоростна кутия, включоително с технология за съвпадение на оборотите, осигуряваща безпроблемно превключване, както и с подобрена система за охлаждане на маслото, гарантираща безкомпромисно шофиране. Клиентите могат алтернативно да изберат 10-степенната автоматична скоростна кутия на Ford, включваща модернизиран охладител на маслото, управление с пера от волана и прекалибриран софтуер за оптимизирано представяне при пътни и пистови условия.

Mustang Mach 1 създава 22% повече притискаща сила от Mustang GT, която се поддържа от заден дифузьор, споделен с модела Mustang Shelby GT500 (достъпен само за клиентите на Ford в САЩ) и по-дълга подложка, която включва специални ребра, насочващи охлаждащия въздух към спирачките. Формата на предния сплитер е проектирана да осигурява увеличена притискаща сила за подобрено сцепление на пистата, докато поръчковият едноетажен заден спойлер е съобразен с аеродинамиката отпред, за да осигури перфектния баланс на повдигане отпред назад.