fbpx Икономическите и политически сътресения са във фокуса на Осмата годишна риск конференция на Кофас | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Икономическите и политически сътресения са във фокуса на Осмата годишна риск конференция на Кофас

На 26 април 2023 г. в хотел „Хилтън“ ще се проведе осмото издание на водещото икономическо събитие в България – Конференция по управление на риска на Кофас. То е под надслов „Стабилност в турбулентни времена“ и ще събере на едно място водещи представители на бизнеса, икономически и политически анализатори, банкови и кредитни експерти, предприемачи, риск анализатори. Избрани гост-панелисти и участници ще очертаят актуалните икономически процеси и изпитанията за бизнеса в условия на нестабилната световна обстановка.

„Ставаме свидетели на забавяне на икономиката и изглежда, че рисковете продължават да растат. В една подобна среда бизнесът трябва да знае как да бъде готов, какви механизми и стратегии може да приложи, за да допринесе за стабилността си. Конференцията на Кофас по управление на риска 2023 ще отговори именно на тези въпроси “, споделя Пламен Димитров.

Програмата на риск конференцията включва пленарна презентация и две панелни дискусии, посветени на важни и полезни теми, свързани с икономическите и политически рискове, пред които е изправен бизнесът. Главният икономист на Кофас за ЦИЕ - Грегорж Шилевич, ще направи преглед и анализ на страновите рискове, а Пламен Димитров, управител на Кофас България, ще представи важни данни за рисковете по сектори.

В рамките на панел „Политически рискове“ Милен Керемедчиев – бивш зам-мин. на икономиката и външните работи, Евгений Кънев - финансист, доктор по икономика, Яни Драгов - главен изпълнителен директор на Смарт Органик, и Константин Веселинов – изпълнителен директор Centio ще обсъдят развитието на бизнеса в условия на политическа турбулентност, ролята на миграционната вълна, какви са икономическите перспективи за развитие пред страната и рисковете от киберопасностите. Модератор ще бъде журналистът и автор на проекта „Говори, за да те видят“ - Анна Цолова. Гост - лектор на конференцията ще бъде политологът и изпълнителен директор на „Галъп Интернешънъл“ Първан Симеонов.

Във втория панел, посветен на икономическите рискове, своята експертна оценка и анализи на икономическия сектор ще направят Милена Драгийска - главен изпълнителен директор на Лидл България, Елвин Гури – инвеститор, предприемач и главен изпълнителен директор на Invenio Partners, Бисер Манолов – водещ финансист и анализатор на пазарите в България и чужбина, както и Левон Хампарцумян – банкер и президент на Български форум на бизнес лидерите. Темите, които те ще дискутират, ще засегнат стабилността на финансовите пазари, ръстът на лихвените проценти, готовността на България да приеме еврото и влиянието на растящата инфлация върху бизнеса. Модератор на панела е журналистът Асен Григоров.

Конференциите за управление на риска на Кофас се провеждат повече от 20 години в 30 страни.  В последните години събитията се наложиха като важен обществено-икономически форум, който успява да предложи ключови стратегически решения за икономиката.

Регистрациите за събитието са отворени – можете да заявите своето участие на следния линк.