fbpx Има глад за морски градски имоти | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Има глад за морски градски имоти

Има глад за морски градски имоти

През март броят на сключените сделки за ваканционни имоти е с близо 10% по-голям спрямо същия месец на 2013 година, като основни клиенти отново са руснаците, коментират от инвестиционната компания Green Life. „Интересът към родните ваканционни жилища не се повлия дългосрочно от кризите. Някои рускоговорящи клиенти забавиха със седмица-две плащанията по сделките, но това бързо отшумя”, коментира Теофил Петров, изпълнителен директор на Green Life, дни след завръщането си от изложение в Москва. „

Тенденциите в летните курорти недвусмислено говорят за разкриване на нови възможности за развитие на ваканционния пазар. Цените в Созопол за 2013 година бяха около 990 евро на кв.м, като в първите месеци на 2014 г. те са в диапазона 950 – 1 200 евро. В Поморие квадратният метър ваканционна площ в момента струва между 850 и 1000 евро. Според експертите от компанията съществува известна разлика между клиентите в двата морски града. Заинтересованите от Созопол търсят по-скоро лайфстайл дестинация с опции за почивка и забавление, докато клиентите в балнео селището Поморие са предимно млади семейства и пенсионери, които търсят уседналост и постоянно пребиваване.

Green Life обяви и изграждането на новия си проект в Айвазовски парк в Поморие. Намира се на 100 м от плажа, а сред ключовите фактори за избор на Поморие са развитата балнеология, добре изградена градска среда, богата история и култура, близост до Бургас. Айвазовски парк е с РЗП 25 000 кв.м и стартира през февруари 2014 г. Очаква се да бъде завършен през май 2015 г.

 

Facebook коментари