fbpx Индустрия 4.0 - как навлиза в бизнеса? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Излезе от печат новия хартиен брой

Индустрия 4.0 - как навлиза в бизнеса?

Усещате ли, че живеем на обороти, които понякога е трудно да догоним? Светът така се е завъртял, че в дадени моменти губим равновесие. Но за да пазим нашето място по слънцето на големия бизнес просто трябва да се движим с тази скорост, която вече е избрало всекидневието. Големите корпорации вече имат визии за развитието си към 2030 г. или дори 2050 г. и дават тон за живот на останалите.

Почти всеки ден на бял свят излизат нови технологични решения и иновативни процеси, които са предназначени да улеснят и оптимизират работата и дори личния ни живот. Изкуственият интелект започва все повече да търси и намира своето място между хората. Автомобилните компании, например, са готови с автономното шофиране и е въпрос на време да се осмислят регулациите, които официално да го разрешат.

В същото време борбата за все по-активно потребителско преживяване става още по-ожесточена. Казано иначе - вече сме пристъпили към четвъртата индустриална революция, наричана още Индустрия 4.0.

На нея посветихме и темата на броя. Убедени сме, че в следващите страници нашите автори дават много ясна светлина за това, което ни предстои да преживеем. А то е интересно, предизвикателно, може би и малко притеснително, но неизбежно. Просто е време да се пренастроим на ударите на световния часовник. 

Ето и някои от темите, които може да намерите в броя:

 

- Индустрия 4.0 - ще изместят ли машините хората? Четвъртата индустриална революция е надградена върху основите на цифровата такава и съчетава различни технологии и дигитални решения, които водят до големи промени на парадигмата в икономиката, бизнеса, обществото и човекът като потребител и служител. От Милен Великов.

 

- Индустрия 4.0 или какво означава дигитализацията за индустрията. След разработването на парния двигател, монтажната линия, електрониката и информационните технологии, днес "Smart Factories"  пораждат четвъртата индустриална революция. От Борис Борисов.

- Системите за управление на бизнеса – първа крачка към Индустрия 4.0. Въвеждането на нови технологии не е самоцел, а начин да се постигне изцяло нова производствена среда.

- Общият регламент за защита на данните – протегната ръка към бизнеса или какво означава GDPR.

- Узбекистан, Казахстан и Киргизстан – новите икономически сили на Централна Азия. От Любомир Гетов

- Парадоксът на съвременното корпоративно управление или защо най-печелившите компании не са тези, ориентирани към печалби. От Таня Бояджиева.

- Какво очакват кандидатите за работа? От Владислав Милев

- Работата от дистанция – ползи и предизвикателства. 5 практически съвета за установяване на успешна комуникация между вашите виртуални екип. От Етиен Янев

- Що е то дигитален номад? Кой не иска да бъде сам шеф на себе си, да работи както, когато и откъдето си поиска, и да получава добро заплащане за своя труд? От Иван Иванов

Приятно четене!