fbpx INFINITI ще има електрически двигатели от 2021 г. | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

INFINITI ще има електрически двигатели от 2021 г.

INFINITI ще представи нови автомобили с електрически силови агрегати от 2021 г., сподели Хирото Сайкава – главен изпълнителен директор на концерна, по време на световния конгрес на Automotive News.

Автомобилите ще са с футуристичния дизайн като Q Inspiration Concept, който бе представен в Детройт, с изцяло различно ниво на електрифицирано шофиране, което ще е еволюцията на сегашните двигатели на INFINITI.

Марката ще предлага микс от напълно електрически автомобили (EV) и e-POWER автомобили – като по този начин ще демонстрира пълната гама от технологии за понижаване на вредните емисии, с които разполага в позицията си на премиум марка.

Патентованата e-POWER технология на INFINITI се характеризира с малък бензинов двигател, който зарежда батерия с висока производителност и по този начин елиминира нуждата от външен източник за зареждане с енергия. Тази технология съчетава удобството от зареждането на бензин с изживяването при шофиране на напълно електрически автомобил.

В резултат на наблягането на технологиите за понижаване на вредните емисии, INFINITI очаква повече от половината продажби в глобален аспект да са на електрически автомобили до 2025 г.