fbpx Инициатива предизвиква предприемачи от цялата страна да споделят идеи за развитие на бизнеса | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Инициатива предизвиква предприемачи от цялата страна да споделят идеи за развитие на бизнеса

Инициатива предизвиква предприемачи от цялата страна да споделят идеи за развитие на бизнеса

Стартира бизнес конкурс за микро и малки предприятия, които имат идея как да подобрят и разширят бизнеса си с допълнителна инвестиция от 5 000 лв. „Чрез организирането на ФИНТРЕЙД БИЗНЕС НАГРАДИ предоставяме възможност на фирмите в сектора на микро и малкия бизнес да реализират идеите си, да подобрят и разширят дейността си“, сподели изпълнителният директор на „Финтрейд Файнанс“ АД Николай Николов.

По време на пресконференцията бяха обявени резултатите от изследване на нуждите от финансиране сред микро и малки фирми в сферата на услугите, производството и земеделието - инициирано от компанията и проведено от социологическа агенция TNS BBSS.

Резултатите показват, че тези предприемачи се нуждаят най-вече от разширяване на дейността на фирмата (46%), като 29% от тях вече имат готовност да кандидатстват за средства от финансова институция, чиято дейност е насочена основно към малкия бизнес.

Представителите на микро и малкия бизнес се нуждаят от ремонт/подобрение на търговския обект (29%) и закупуване на допълнителни нови машини и оборудване (23%). При това, 37% от анкетираните посочват, че ако разполагат с 5 000 лв. инвестиция, на първо място биха си закупили инвентар или техника. Според тях, основните пречки за развитие на бизнеса в България са финансови (55%), посочени на трето място след несигурната икономическа среда (82%) и конкуренцията в бранша (46%). Следват ги административните/регулаторни бариери, които са на четвърто място (41%). Повече от половината (57%) от анкетираните предприемачи познават като възможности за външно финансиране бизнес кредит от финансова институция за подпомагане на микро и малкия бизнес.

Достатъчно е микро и малките търговци да опишат бизнес идеята си според условията на конкурса и да я изпратят до 31 юли 2016 г. през уеб сайта www.fintrade.bg или до адреса за кореспонденция на компанията.

 

 

Facebook коментари