fbpx Инкубаторът | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Инкубаторът

Инкубаторът

За изминалите 10 години списанието се превърна в истински инкубатор на предприемачи. Част от хората, които работеха през годините в него, днес вече имат собствени малки фирми и успешно се реализират в сложната бизнес среда. Опитът, който натрупаха им даде сили да повряват в себе си и да се впуснат в бурните води на собствения бизнес. Сега ви срещаме с някои от тях. 

Христина Лакева, Мениджър проекти „АутДор Активити“, фирма за организиране на събития, www.outdooractivity.bg. Работила като маркетинг мениджър.

Много приятно е да пишеш и да си спомниш проект, в чието начало си бил преди 10 години и който е останал в сърцето ти. Това е списание „Твоят бизнес“, а аз имах честта да бъда сред първите, които узнаха за идеята за него, а по-късно се и включих в появата му наяве. Приех го като голямо предизвикателство, с огромно желание и неусетно се превърна и в „мой“ бизнес (моя работа). Ина Георгиева ме запали с онова пламъче в очите, което само човек, който знае какво иска и е на път да го постигне притежава. Бизнес идеята беше много добре обмислена и въпрос на ентусиазъм, стабилен опит и много идеи.

Най-ценното, което научих и затвърдих, по време на работата си в списанието, е отношението към клиента, планиране на времето и срещите и постоянното търсене на изгода за двете страни. Определено подобрих търговските си умения, изградих собствен стил, който ми носи дивиденти и в момента. Имам и любими мисли от този период като:
„Човешкият мозък може да се съсредоточава в един момент само върху една мисъл. Идеята е да се съсредоточи върху въпроса „кога“, а не „дали“.
„Няма нищо по-силно от идея, чието време е дошло“ – В. Юго
„Не прахосвайте времето – животът е изграден от него“ – Б. Франклин

Най-ценното, което ми остана след „Твоят БИЗНЕС“ са контактите, които изградих в рамките на екипа, бъдещите му членове и в лицето на клиентите, голяма част от които мога да нарека приятели и сега. Тук се запознах и с настоящия си бизнес партньор, за което съм изключително щастлива и се чувствам късметлийка.
„Твоят БИЗНЕС“ даде тласък в мисленето, готовността и желанието ми за собствен бизнес, който вече 8 години е факт под формата на фирма за организиране на събития, тийм билдинг програми, автомобилни презентации и офроуд обучение „АутДор Активити“. Благодаря!

Людмил Иванов, управител и собственик на студио за графичен и web дизайн, lpi.advertising

Работата ми за списанието и Ина започна почти на шега преди 10 години и се превърна в един от най-дългосрочните и успешни проекти, по който работя и до ден днешен - както за хартиеното издание, така и он-лайн медията. Информацията, която открих в списанието, докато го правех, ми помогна да се справя с предизвикателствата на бизнеса ми, черпейки ценни идеи от едни от най-добрите консултанти и успешните бизнесимени в България.
Пожелавам на списанието още много интересни теми и събеседници, които да го направят още по-вдъхновящо за българските предприемачи. И още много годишнини по 10.

Весела Пацова, Агенция LADYBUG, организира лични и корпоративни събития, като набляга на стилното и оригинално изпълнение на всяко едно от тях. www.ladybug-bg.co. Работила като редактор.

Годините работа като редактор на списание „Твоят БИЗНЕС“ ме срещнаха с изключителни хора. Запознах се с някои от най-успешните мениджъри в България и научих как те успяват в света на бизнеса. Разбрах, че всеки един от тях има силно индивидуален и много личен подход към работата си, което смятам за основен елемент за успеха.
Дните, прекарани в редакцията на списанието, бяха вълнуващи и интересни. Всяка стъпка от процеса по издаването на новия брой носи нови срещи, нови познания и много полезен опит, както в организацията, така и в стриктното спазване на сроковете, в коректното представяне на информацията и нейното визуално оформяне по белите страници...

Това е бизнес кулутра, която може да се усвои само на практика и в подходяща среда. Затова и аз съм благодарна, че успях да бъда част от семейството на „твоят БИЗНЕС“. Да видя от първа ръка многообразните практики на хората в малкия и средния бизнес и да се убедя, че всеки, който има желание или идея – трябва да опита да я реализира по най-добрия начин.
Затова и аз се впуснах в непознатите води на собствения бизнес, където всяка крачка е рискована и няма гарантирана формула за успех. Тогава разбрах, че може би най-ценното, което мога да спечеля са контактите с хората, безценния опит и всекидневния стремеж към самоусъвършенстване.
Този 10-годишен юбилей е сериозно потвърждение за прекрасните качества на „твоят БИЗНЕС“. Изданието се доказа като наистина полезно четиво за хората, които развиват бизнес в България. Това едва ли би било възможно без неговия главен редактор – Ина Георгиева, която винаги е поддържала индивидуалния стил и богатото съдържание на списанието. Пожелавам още много юбилеи, още много доволни читатели и още много успехи!

 

Мария Денева, управител и собственик на Музикална Агенция Лайф Мюзик, www.livemusicagency.com. Работила като рекламен консултант

През 2005 г. имах невероятният шанс да бъда, макар и за кратко, част от екипа на списанието. Познавайки Ина Георгиева, най-вече като музикант - инструменталист и композитор, открито и се доверих и станах част от екипа на списанието. Запознавайки се от близо с медията, спецификата на работа, с подготовката на всеки брой, пред мен се разкриваха нови хоризонти, знания и възможности.
Като музикант открих, че бизнеса и музиката могат да стъпят на ... една сцена. Така и стартирах “Моят Бизнес”, заредена със заряд и целеустременост, от работата с Ина и списанието, усвоила знанието за най-важните инструменти, определящи един бизнес за успешен: отдаденост, откритост в намеренията, коректност, устойчивост и любов към това, което правиш.
Благодаря на Ина Георгиева за всеки час в който сме били заедно! Честита 10та годишнина на „твоят БИЗНЕС” ! Честита годишнина и на всички смели предприемачи - читатели, които се довериха на медията през годините!

Facebook коментари