fbpx Intel с нови инвестиции в старъп компании | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Intel с нови инвестиции в старъп компании

Intel Capital, глобалната организация на Intel Corporation за инвестиции, сливания и придобивания, обяви нови инвестиции на обща стойност над $22 милиона в 10 стартъп компании. От оригинални нови решения за безжично зареждане до мощни нови начини за дигитално моделиране на човешкото тяло и други, компаниите, които се присъединяват към портфолиото на Intel Capital отбелязват върхови иновации при широк спектър от технологии.

С днешния анонс, сме на път да инвестираме повече от $500 милиона в стартиращи компании за 2015 година,” каза Уендъл Брукс, корпоративен вицепрезидент на Intel и бъдещ президент на Intel Capital. “Заедно с друга стабилна група от сделки, ние сме в позиция на една от най-силните години на организацията някога.

Настоящият анонс беше направен на годишната конференция Intel Capital Global Summit, открита в Сан Диего, САЩ. Сега в своята 16та година, това премиум събитие за нетуъркинг в индустрията на инвестиционния капитал, е домакин на повече от 1000 основатели, главни изпълнителни директори, иноватори и носители на промяна в продължение на два дни, изпълнени с изграждане на компании, провеждане на срещи, учене и вдъхновение.

Това, което отличава Intel Capital, е начинът, по който нашата глобална мрежа задвижва иновации в технологичния спектър,каза Арвинд Содани (Arvind Sodhani), изпълнителен вицепрезидент на Intel и пенсиониращ се президент на Intel Capital. “Докато аз се подготвям да се пенсионирам след 35-годишна кариера в Intel, съм горд да заявя, че изградихме Intel Capital като една от най-големите, най-успешните и най-влиятелните групи за инвестиции на планетата.”

В откриващото си слово, Арвинд Содани връчи първата досега награда „Intel Capital Entrepreneur of the Year Award на Кевин Рийд и Родни Роджърс, съоснователи на Virtustream. Тази награда е признание за техните способности да изградят стартъп от гараж до сделка за $1.2 милиарда за по-малко от шест години.