fbpx Интернет навлиза в автомобилите на GM | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Интернет навлиза в автомобилите на GM

 General Motors анонсира днес мащабна глобална стратегия за предлагане на ново поколение от комуникационно свързани автомобили и пикапи, чрез интегрирана широколентова мобилна платформа 4G LTE. Този факт отбелязва най-мащабното въвеждане на 4G LTE услуги в автомобилната индустрия до днес.

Първите леки автомобили, пикапи и кросоувъри на GM, които ще получат 4G LTE ще са основно модели на Chevrolet, Buick, GMC и Cadillac от моделна година 2015. Те ще се предлагат от 2014 година в САЩ и Канада, а технологията ще се осигурява от AT&T. GM ще анонсира допълнителни връзки с доставчици в близките месеци, за да разшири възможностите по отношение на 4G LTE на пазарите по света.

Със скорост на пренос на данни до 10 пъти по-висока от тази при 3G технологиите, увеличен капацитет и възможност за поддържане на едновременна връзка за пренос на гласови и други данни, интергираната 4G LTE връзка ще позволи постигане на предимства по отношение на широка гама от комуникации в автомобила и възможности свързани с инфоразвлекателните технологии. Очакваните ползи за клиентите на GM са възможността за реализация на технологични решения като създаване на Wi-Fi хот спот в автомобила, нови инфоразвлекателни опции като осигуряване на видео информация към задните седалки, актуализация в реално време и по-бързо изтегляне на приложения. Тези подобрения са разработени на базата на съществуващата платформа за вградени комуникационни услуги OnStar, въведена за първи път в автомобили на GM през 1996 година.

Вградената 4G LTE структура е специално създадена за използване в автомобили, като е интегрирана в електрическата система на автомобила и използва външна антена с цел подобряване на покритието и връзката. Няма да е необходимо клиентите да притежават смартфон за да имат достъп до комуникационните услуги.

Очаква се до мрежата 4G LTE на AT&T да имат достъп 300 милиона човека в САЩ към края на 2014 година, като капацитетът и стратегията за развитие на мрежата е оценена високо от анализаторите в индустрията и други експерти.