fbpx Инвеститор от аутомотив сектора има интерес към откриване на производство в Плевен | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Инвеститор от аутомотив сектора има интерес към откриване на производство в Плевен

Работи се активно по привличане на нов инвеститор от аутомотив сектора, който има интерес да открие производство в Плевен и да разкрие нови 700 работни места. „Работим регионът да се превърне в един от центровете на аутомотив индустрията в България“, обяви Даниел Лорер в Плевен, по време на бизнес форум “Иновации и перспективи“ с представители на над 50 компании от региона. Лорер.

Пред местния бизнес бяха представени мерките, изпълнявани от Министерството на иновациите и растежа за подкрепа и насърчаване на иновациите и инвестициите, както и финансовите инструменти в подкрепа на предприемачеството и бизнеса през Фонда на фондовете и Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност .

По време на форума той посочи, че близо половин милиард безвъзмездни средства са осигурени дотук по оперативните програми от министерството, за да се подкрепят малките и средни предприятия в страната. “В момента е активна и българският бизнес може да кандидатства по грантова процедура в размер на 140 млн. лв. за енергийна ефективност, заяви Лорер и допълни , че  през лятото ще стартира и първата процедура със средства по Плана за възстановяване и устойчивост за технологична модернизация в предприятията за още 260 млн. лв.