fbpx Искаме да градим доверие у хората | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Искаме да градим доверие у хората


В началото на декември миналата година в столицата отвори врати изключително модерен център, който предлага уникални дерматологични процедури. Центърът е обзаведен с най-модерните уреди и техники за дермални обработки, а всички консултации и процедури се извършват от специалисти. За това как се ръководи подобен център разговаряхме с неговия мениджър Елица Иванова.
Г-жо Иванова, има ли място и пазар за център като DermaPro в България?
- Естествено, че има място. Ние предлагаме доста скъпи и авангардни процедури и технологии, но също имаме своя ниша в бизнеса. Хубавото е, че много хора в България са отворени вече към новото, пътуват и четат много, информацията е по-достъпна. От тази гледна точка сега е много по-лесно да се прави такъв бизнес у нас, отколкото преди години.
Идеята за този център е осъществена, защото смятаме, че стандартът на българина наистина се е повишил. Въпреки че широко се коментират лошите условия за бизнес днес, да не забравяме, че преди жените не само че нямаха възможност, но нямаха и достъп до подобна информация и процедури.
В България съществува пазарна икономика и по отношение на този тип бизнес. Има конкуренция и пазар, всеки човек може да избира. Клиентите знаят какво искат, търсят точно определен тип процедура и услуга, наясно са какви са цените.
Как клиентът да се ориентира и да избере наистина качеството при грижата за кожата?
- Точно затова ние предпочетохме да работим по един дискретен начин. Ние не се рекламираме като "най-добрият център". Не даваме обещания, че можем да направим чудеса с хората. Винаги казваме истината и точно затова работим със специалисти, които са действащи лекари. Дерматолозите ни посещават много конгреси, пътуват в чужбина, информират се за последните новости в своята област. Когато клиентът дойде в центъра, лекарите боравят с научно доказани факти и не крият от пациентите какъв точно ще бъде ефекта.
Идеята на този център е да няма заблуди. Вярно е, че тогава се работи малко по-трудно, но когато работим, знаем какво правим и разчитаме на това. Хората, които идват тук, се убеждават, че лекарите не говорят истории от приказките.

Можем ли да казваме, че това е здравен център?

-Не, това е anti-aging център, както сме го нарекли. Според последните статистики в тази област обаче процедурите, които се правят в центъра, попадат в графа "здраве", тъй като външният вид е свързан със здравето. Ние се грижим за естетичното здраве. Когато клиентът дойде при нас с точно определен проблем, лекарят го насочва как може да се разреши той. Не всички клиенти, които идват тук са за процедурите, провеждани в центъра. Специалистите ни винаги поясняват това, за да не се разочароват хората. Ориентираме клиента какво трябва да се направи, но в никакъв случай не се пристъпва към процедура, само защото от нас се очаква да направим нещо.

Инвестициите в центъра са наистина много големи. Кога очаквате да се възвърнат вложените средства?

- Оптимистичен или песимистичен вариант? Оптимистичният вариант, е, че в близките две-три години това ще се случи. Ако трябва да кажа реален вариант, трябва да цитирам ирландските инвеститори, според които това означава 12-13 години, които за българина са наистина много време.

Каква е спецификата на мениджмънта на такъв център?

- Много работа във всеки един момент, нови идеи, налагане на доверие. Тук не става въпрос за набиране на някаква цифра клиентела, която да имаме и в последствие да изгубим, както се случва често.
Идеята на DermaPro за в бъдеще е да гради доверие в хората. Когато те повярват в процедурите и изобщо във всичко, което се прави тук, ще е много по-лесно.
Спецификата на този бизнес изисква имидж и ниво. Все пак ние не сме за всеки тип хора.

Микродермабразио

Д-р Емил Бърдаров
дерматолог

Микродермабразио като технология е създадена в Италия през 1985 г. Процедурата се характеризира с две основни предимства, като нисък риск от странични ефекти и кратък възстановителен период, което я прави подходяща за приложение при широк кръг пациенти.
Методът е разработен за третиране на лице и тяло и съчетава в себе си повърхностен механичен пилинг с корундови микрокристали и вакуум масаж. Самата технология поз волява да се контролира дълбочината на пилинга.

С всяко минаване с накрайника на апарата се отстранява по един микрослой от кожата, следователно дълбочината на излющване се определя от броя на минаванията с накрайника в третираната зона. Целта на процедурата е да се елиминират кожните несъвършенства в епидермиса и да се постигне максимална хомогенност на тена, блясък и свежест на кожата.
Микродермабразио е адаптирано за всеки тип кожа и може да се разглежда като средство на първи избор:

 • за редуциране на повърхностни бръчки;
 • редукция на белези от акне и стрии;
 • повлияване на хиперпигментации;
 • ефективно третиране на фотоувредена кожа;
 • за придаване блясък и гладкост на кожата.
  Предимствата на процедурата са:
 • лесно контролиране дълбочината на пилинга;
 • кратко време за възстановяване;
 • липса на странични ефекти (единствено след процедурата може да е налице кратковременно зачервяване на кожата);
 • не е необходима анестезия;
 • не нарушава изпълнението на ежедневните задължения на клиентите.


Продължителността на терапията е около 20-30 мин. Броят на процедурите и интервалите между тях зависят от конкретния проблем, който се третира. Най-често се провеждат от 6 до 12 процедури веднъж седмично. Като поддържаща терапия процедурата може да се извършва веднъж месечно. По този начин клиентът си спестява класическото козметично почистване, извършвано в козметичните салони.
Процедурата се извършва от лекар дерматолог.
Консултацията с дерматолог във връзка с терапията в The anti-aging centre "Derma Pro" е безплатна.

За контакти:
София, The anti-aging centre "Derma Pro"
ул. Дамян Груев 13, ет.2 , тел.: 02/852 48 00