fbpx Истински джентълмен (видео) | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Новото MINI Clubman

Истински джентълмен (видео)

етикети

 
MINI винаги предизвиква асоциации за нещо различно, нещо, което е извън познатите рамки, онова, което те кара неволно да се обърнеш, защото подсъзнанието го е отбелязало. Новият Clubman съвсем естествено продължава тази линия и дори я надгражда, като достига други модерни нива на състоянието с този автомобил, което можем да определим като MAXI емоция. С големия джентълмен на семейството вече има и сериозна доза практичност, която може да ви откара, без компромиси в удобствата, където пожелаете. И всичко облечено в премиум стил. 
 
 
Мощната предна част с въздухозаборници за Air Curtain в арките на предните калници като че ли с лакти разбутва останалите и си прави място на пътя. Издълженият силует с четири странични врати също кара главите да се обръщат, защото всеки забелязва, че това е нещо по-голямо. Дългата линия на покрива завършва с „перка на акула“ - супер авангардна антена. Винаги предизвиква атракция вертикалната задна част с характерните, отварящи се настрани врати - Split Doors. И въпреки разрезът по средата, надписът Clubman е позициониран перфектно. 
Автомобилът има нови лакови покрития на каросерията, като този на тестовия модел Pure Burgundy – великолепен металик с цвят на скъпо вино, който откриваме и в интериора. Покривът и корпусите на страничните огледала се предлагат бяло, черно или сребристо лаково покритие и ярко контрастират. 
 
 
Сериозната промяна е настъпила в интериора. Големият централен уред с LED светлинен пръстен и дисплей грабва очите веднага. На него се изписват всички функции и информации – автомобилни, развлекателни, телефон, навигация. Блок за управление на климатичната инсталация с Toggle превключвател е под централния уред и бутоните отново правят препратки към самолетните, както и тези, които са на тавана за управление на светлините в купето.
 
 
Новост е средна конзола с електрическа паркинг спирачка, която заменя досегашния лост. С отварянето на място вече елегантно са разположени и отделения за вещи и две поставки за напитки. В основата на скоростния лост е разположен и MINI контролер с 4 бутона, от който лесно могат да се избират функциите. В духа на удобството пътниците от първия ред имат на разположение елегантен подлакътник. 
 
 
Модификацията, която тествах, бе MINI Cooper S Clubman с четирицилиндров бензинов двулитров двигател, с мощност 192 к.с. Благодарение на страхотното окачване Gokart-усещането изобщо не е пострадало от удължената база. Предна ос е с единичен носач и пружинна стойка и изцяло новоразработени компоненти. Специфично оптимизирана за модела многораменна конструкция отзад и широката следа дават уникална стабилност на автомобила. Ускорението е истинско удоволствие, особено с този двигател. 
 
 
Шофьорът може да избере и режими на шофиране - въртящ се превключвател в основата на скоростния лост дава възможност, освен за стандартния начин на шофиране и да се избере SPORT Mode или GREEN Mode. Съответно се променят настройките на педала на газта и кормилното управление, на динамиката на превключването на трансмисията Steptronic, както и на динамичния контрол на амортисьорите. GREEN Mode в комбинация с трансмисия Steptronic включва и режим на безмоторно движение с отделяне на двигателя от задвижването.