fbpx Иван Михайлов е новият главен изпълнителен директор на Американска търговска камара в България | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Иван Михайлов е новият главен изпълнителен директор на Американска търговска камара в България

Иван Михайлов е новият главен изпълнителен директор на Американската търговска камара в България.

Преди това беше член на Борда на Камарата (2020-2022 г.) и бе част от базираната в Лвив, Украйна, компания Intellias, доставчик на ИТ услуги.

Той е отлично разпознаваем у нас като директора на Visteon Electronics за България на Румъния (позиция, която заема между 2014 – 2022 г.) и като оперативен мениджър на Johnson Controls Electronics Bulgaria (2012 - 2014 г.). Иван Михайлов има три магистратури – по „Компютърни науки“ от Технически университет - София, по „Икономика“ от Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и от The Red McCombs School of Business, Тексаски университет в Остин, САЩ.

„За мен е привилегия да бъда главен изпълнителен директор на Американската търговска камара в България. Бих искал да благодаря на Борда на директорите за доверието да поема тази важна роля в тези предизвикателни времена. Моята досегашна работа е дълбоко свързана с приоритетите и проектите на Камарата. Отсега нататък ще посветя още повече време, усилия и натрупаното знание за увеличаване на въздействието, което нашата организация има както на местно ниво в България, така и в международен план – в Брюксел и във Вашингтон. Мой основен фокус ще бъде повишаване ангажираността на членовете, развитие на комитетите, както и отстояване на активна позиция и застъпничество пред властите за подобряване на инвестиционната среда и бизнес климата у нас.

Ние ще продължим да разчитаме на подкрепата на множеството заинтересовани страни, сред които са Посолството на САЩ в България, другите двустранни камари, професионалните организации, медиите, мрежата на Американските камари в Европа, Търговската камара на САЩ и много други.“ – обобщи своите приоритети Иван Михайлов.