Изцяло новият Focus с множество награди само за шест месеца

етикети: 

Проектиран от нулата, най-завършеният и технически усъвършенстван Focus досега вече завоюва 12 престижни отличия, вкл. две титли „Кола на годината“, от старта на продажбите му в Европа през лятото.

Ford е продал над 42 100 изцяло нови Focus-а до ноември, като спортният Focus ST-Line представлява над 40% от продажбите.

Един от всеки шест клиента е избрал цветовете Chrome Blue или Desert Island Blue, в допълнение към традиционните и популярни Magnetic и Frozen White. Новата 8-степенна автоматична скоростна кутия също се доказва като по-предпочитана сред клиентите от очакваното.

Произвеждан в завода на Ford в Саарлуис, Германия и използвайки ултра модерни процеси, изцяло новият Ford Focus се предлага във версии с 4 и 5 врати, и комби. Освен популярната версия ST-Line, разнообразната гама включва също стилните Focus Trend и Titanium и луксозния Vignale. Първият вдъхновен от SUV автомобилите кросоувър Focus Active също е наличен за поръчка.

Отличията за новия Focus включват: Победител в компактния клас на Auto Zeitung Auto Trophy 2018 в Германия и Най-добрият семеен автомобил 2018 на шотландските награди Кола на годината.

Focus също е един от седемте претендента за „Кола на годината“ в Европа, който ще бъде обявен през март 2019 г.

Осигурявайки повече вътрешно пространство в комбинация с високото качество на материалите и изработката, изцяло новият Focus предлага най-богата гама от технологии в помощ на водача, предлагани досега на клиентите на Ford, като Адаптивен круиз контрол с функцията Stop & Go, Разпознаване на пътните знаци за ограничение на скоростта и Системата за придържане на автомобила в средата на пътната лента за безпрепятствено справяне с трафика и първия за Ford в Европа хедъп диспей.

 

 

Моля коментирайте