Изложба "150 години Хенри Форд"

 

По повод 150 години от рождението на Хенри Форд – човека, осъществил американската мечта днес във фоайето на НИМ се откри гостуващата временна изложба „Хенри Форд – живот и наследство”, организирана от Мото-Пфое.
В нея се рредставят най-важните моменти от живота на Хенри Форд и макети на легендарни модели на марката Ford през годините: автомобилът на ХХ век (според класацията на сп. Fortune) – Model T, Ford Mustang, Ford Escort и др. На живо се демонстрират ретро автомобил Ford Model A от 1930 г. и новият Ford Fiesta – най-продаваният малък автомобил в света през 2013 и един от 5-те бестелъра глобално.

Чрез интерактивна мултимедийна презентация посетителите на НИМ могат да проследят историята на Ford Motor Company, на личности, белязали развитието й, както и всички модели на компанията през годините от основаването и до наши дни.
Гостуващата експозиция в НИМ е четвъртата проява, с която Мото-Пфое, официалният вносител на Ford в България, чества годишнината на Хенри Форд. От началото на 2013 г. досега са осъществени още:
Временна изложба „ Хенри Форд” в музея на Мото-Пфое в Люлин, София;
Експозиция и възстановка с исторически костюми от началото на ХХ-ти век в рамките на традиционното благотворително модно ревю на компанията;
Кампания в социалните мрежи (Facebook, Twitter и Pinterest), популяризираща 150 мъдри послания и мисли на Хенри Форд от автобиографичната му книга „Моят живот и моите успехи”.

Facebook comments