fbpx Изложение на производители от Силистренско | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Изложение на производители от Силистренско

Изложение на производители от Силистренско

На 15 октомври 2016 г. ще бъде отворена за прием подмярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства“ от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Това обяви заместник-министърът на земеделието и храните Васил Грудев по време на кръгла маса, която се провежда в рамките на изложението на местни производители в гр. Силистра, което е част от кампанията на Министерството „ПОДКРЕПЯМЕ БЪЛГАРСКОТО“. При новия прием подмярката ще се прилага с променени условия. „През настоящия прием допустими кандидати ще бъдат стопанства, които вече са започнали своята дейност и имат достигнати 8 000 единици.

По подмярката за първи път допустими ще бъдат инвестициите в съоръжения за напояване. Политиката за насърчаване на обединяването на земеделските производители, ясно личи и в подмярката. „Това е една от малкото дейности, която запазва размера на помощта към бенефициентите, а именно 70% за признатите групи на организации на производители“, информира Грудев.

По думите му обединенията са тези, които ще защитят интересите на производителите. „Инициативи, като тази дават възможност на местните производители да изложат своята продукция и да утвърдят своето има и намерят своето място на трапезата на потребителите“, заяви заместник-министърът. Той допълни още, че с подобни кампании българските потребители могат да си припомнят вкуса на традиционните висококачествени български продукти.

Днес на изложението местните жители имат възможност да опитат – млечни и местни продукти – овче, краве и козе сирене, кашкавал, кисело мляко, зеленчуци, сушени плодове и домати, вино, олио от тиквено семе и др.