fbpx Изпращаме мостри на ракия за световния конкурс Spirits Selection by Concours Mondial | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Изпращаме мостри на ракия за световния конкурс Spirits Selection by Concours Mondial

Изпращаме мостри на ракия за световния конкурс Spirits Selection by Concours Mondial

Българските производители на високоалкохолни напитки изпращат мостри за участие в един от най-авторитетните международни конкурси за спиртни напитки в света - Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles. Деветнадесетото му издание ще се проведе от 21 до 23 август 2018 г. в Пловдив, България.

„Българската високоалкохолна индустрия предлага напитки на високо ниво. Малцина знаят, че България произвежда 180 милиона литра алкохол годишно, в сравнение със 120 милиона литра вино на година. Една от основните цели на Spirits Selection е да запознае международното жури с нови производители и с автентични напитки, каквито са произведените у вас. Провеждането на конкурса в Пловдив ще позволи на световни вносители да открият българската ракия и българската индустрия на спиртни напитки“,  коментира Тиери Хейнс, Директор на Spirits Selection.

„Конкурсът ще привлече интереса на близо 70 лидери на мнение от 24 националности по света. Целта е да се рекламира страната-домакин, нейното производство, традиции, история и култура,“ допълва Меглена Михова от „Пробежекс“, представител на Конкурса в България. „Отличените с медал от Spirits Selection напитки повишават продажбите си с 20-25%“, пояснява тя.

Високоалкохолните напитки се състезават в категориите: уиски, коняк, бренди, ракия, ром, водка, джин, писко, грапа, ликьор, текила и др. 
Организаторите се надяват да получат минимум 50 български мостри на високоалкохолни напитки. „България е страна-домакин и вярваме, че повече производители ще участват със своите най-добри продукти“, коментира Тиери Хейнс.
Родни производители на високоалкохолни напитки и на вино могат да предоставят за дегустация, както и да презентират своите напитки, още на 20 август 2018 г., на тържествената вечеря преди официалното откриване на Spirits Selection. „Това е прекрасна бизнес възможност за пряк контакт с  членовете на журито от цял свят – вносители, енолози, специализирани журналисти, лидери на мнение“, заключава Кристоф Сепулведа от „ Пробежекс“. 

България участва в Spirits Selection за първи път през 2015 г. Успеваемостта на страната ни (спечелени отличия спрямо подадени мостри) e между 30% и 40%. През 2017 г., когато  1200 мостри от 54 страни се борят за отличие, българска напитка е отличена за първи път с Grand Gold медал.
 

facebook коментари