Израелските туристи в Несебър ще се увеличат догодина

„Несебър е едно чудесно място и аз съм изключително очарован от уникалността на града ви, който много пъти съм посещавал. Вашата култура е различна от нашата, но е изключително интересна”, бяха първите думи на израелският посланик Н. Пр. Ноах Гал Гендлер по време на визита при кмета на Несебър Николай Димитров днес. Сред акцентите в разговора им бяха туризмът и посещаемостта на региона от израелски туристи, както и възможностите за инвестиции.
Посланикът сподели, че вероятно около 150 хиляди негови съграждани ще посетят България през тази година. Освен това той разкри, че: „около 500 хиляди туристи от Израел търсят нова дестинация за почивка, а това ни дава основание да смятаме, че може да удвоим тази цифра от 150 хиляди”. Именно това увеличение на туристи ще бъде и тема на разговора днес следобед между посланика на Израел с туроператори от Несебърския регион и представители на Бургаската туристическа камара.
В разговора между госта и кмета не бяха отминати и възможностите за капиталовложения на територията на Несебър. По отношение на инвеститорския интерес, градоначалникът сподели, че общинска администрация се стреми да помага и да оказва съдействие.