fbpx Изрисуваха с графити сграда в София | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Изрисуваха с графити сграда в София

Графити дуото L.O.V изрисуват един от калканите на ъгъла на ул. „Козлодуй“ и ул. „Константин Стоилов“ по време на творческата трансформация на квартала на изкуствата – Зона Култура.

„Do the right mix” е информационна кампания за създаване на устойчива градска мобилност на Европейската комисия. В България кампанията стартира лятото на 2013-та година и преминава под мотото „Придвижвай се разумно”. Основното й послание за тази година е, че като намалим ползването на личния автомобил за всекидневно придвижване в града, можем да спестим средства от гориво, да увеличим физическата си активност и да спомогнем за намаляване на трафика и вредните емисии в атмосферата.

По тази причина „Do the right mix” си сътрудничи с проекта Зона Култура, избирайки едно от най-натоварените кръстовища в София - ъгъла на ул. „Козлодуй“ и ул. „Константин Стоилов“, за да провокират по интересен начин софиянци към информиран избор на начини за придвижване, ефективни както за бюджета ни, доброто настроение и здравословна форма, така и за околната среда. За целта е поканено графити дуото L.O.V, което само за няколко дни по време на фестивала Зона Култура изрисува един от калканите на ул. „Козлодуй“.

С подкрепата на Столична община фестивалът Зона Култура инициира амбициозната задача да обособи творчески квартал в старата индустриална зона „Хаджи Димитър“. В рамките на месец от 9 май до 8 юни фестивалът представи разнообразни артистични и образователни проекти, преобразявайки градските пространства с цел спечелване на титлата "Столица на културата 2019" и съживяване на културния живот в изоставените райони на столицата ни.