fbpx JOALI BEING, Малдиви - Островът, на който изпадаш в безтегловност | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

JOALI BEING, Малдиви - Островът, на който изпадаш в безтегловност

Времето стана такова, че живеем в матрица, в която скоростта всеки ден се увеличава. В един момент мозъкът и сърцето блокират и отказват да продължат надбягването. Винаги си сещам за един приятел от преди години, на много висока позиция в глобална компания, който се жалваше: "Ей, разбери, нямам време да си похарча парите... Обикалям света и нищо не виждам от него! Нямам почивка!". Чак не исках да повярвам какво чувам, защото всичко се решава с пари, а ако не става – с много пари, а той ги имаше... Днес повече от всякога обаче, трябва да можеш да запазиш физическото и психическото си здраве и заедно с неспиращата работа да постигнеш благосъстояние, известно с новия термин wellbeing, което да те прави истински успешен човек. Затова понякога трябва да избягаш с 200 и да попаднеш някъде, където да изпаднеш в безтегловност и да се преоткриеш.

Дори само архитектурата на пристана разкрива, че ви очаква нещо необикновено

Е, бягството от корпоративната матрица е в Рая на Земята, иначе казано на Малдивите. А островът на благосъстоянието се казва JOALI BEING, който те пренася в "безтегловността" с усещането за свобода, лекота и радост. Изграден изцяло на биофилните принципи (най-модерното течение, което свързва човека с природата и създава по-здравословни условия за живеене и работа, с по-малко стрес и повече благополучие), потокът на енергия преминава от единия до другия бряг. Тук е изградена уникална колекция от вдъхновяващи пространства, предназначени за размисъл, самооткриване, изследване, свързване с природата, създадени в сътрудничество с опитни експерти по благополучие.

Тук има 68 суперлуксозни вили от 260 до 1260 км. м.

Попадайки още в първия миг, усещам, че има нещо различно. Не е като останалите острови. Заобиколен от ефирни лагуни и пълен с буйни кокосови палми, курортът JOALI BEING е закътан в далечните северни части на Малдивите, на остров Бодуфуши в атола Раа.

Интериорът е в меки, ненатрапчеви цветове и естествин материи

Тук има само 68 суперлуксозни вили (33 – водни и 35 – на плажа), изградени също в биофилен дизайн, който предизвиква хармония и баланс, като елиминира отрицателните вибрации и подобрява енергийния поток. Всичко в тях е от естествени материали, естествени, недразнещи цветове, естествени геометрии. Разполагат с около 90 кв. м. интериорно пространство, а заедно с терасите, общата площ достига 260 кв. м., като най-големите достигат до 1260 кв. м. – напълно можете да се усамотите и да се наслаждавате на тюркоазения безкрай дори и във водна вила. Още повече, че на целия остров могат да се настанят максимум около 240 гости и рядко е пълен целия. 

Пътеките към едната СПА зона

По-впечатляващи са обширните общи пространства и съоръжения за благополучие, които предлагат безкрайни възможности за размисъл, движение и вглъбяване, удоволствие от живота. Можете да откриете съвършена тишина или пък да се насладите на тръпката от енергична тренировка с треньор.

Специално легло, което резонира с различни звуци и влияе много добре на хора с висока степен на стрес

Можете да резонирате с лечебни звуци в специална камерна зала със специално легло или пък да усетите благодатта на водата в залата за хидротерапия. И всичко под ръководството на специалисти (само екипът, който се грижи за СПА, уелнес, терапии, тренировки, е 45 души). Можете да започнете и с тест за цялостното ви състояние (350 $), който ще ви даде неподозирани резултати, върху които да работите за подобряване на цялостното си състояние.

Специална площадка за йога сред природата

Специални програми, вариращи от пет нощувки до три седмици, възстановяват баланса на четирите стълба на благосъстоянието, след интелигентен анализ на движението и интегративна оценка на здравето ви, като някои започват дори още преди да сте потеглили към Малдивите. Разбира се, списъкът с всякакви други занимания е огромен - като СПА процедури, различни масажи, йога по изгрев и залез, блажено бездействие на плажа или пък различни водни спортове, шнорхелинг и гмуркане, както и курсове по правене на парфюми, свещи или ароматни масла, коктейли и висококачествена храна (с подробно описание и калории на всяка съставка) в някой от трите ресторанта на острова ще изпълнят дните на „безтегловност“.

Тук не е за всеки. Тук не е модно да кажеш, че си бил на „Джоали“. Тук е мястото на тихия лукс. Тук е за онзи мой познат, за когото ви разказах в началото. Само да успее да вдигне ръчната, каже „Стоп!“ и да прелети насам. Ще му стигнат и парите – ваканция за минимум 5 нощувки във вила за двама, със закуска и трансфер с хидроплан от столицата Мале (45 минути, ако времето е хубаво гледките отгоре са зашеметяващи) започва от около 3500 долара на нощ.

Пътуването е реализирано със съдействието на Luxutour.com

Снимки: авторът

Останах като омагьосана в Гората на звуците. Сред високите палми и зелени растения са разположени уникални, несъществуващи на друго място музикални инструменти, чиито звуци могат да те накарат да изпаднеш в непознато, но много приятно състояние. Там не трябва да говориш, оставаш в мълчание. Можеш да преоткриеш партньора си, като "разговаряте" чрез свободно музициране с палки на инструмент, наподобяващ ксилофон. Всички звуци са като от Рая на небето - сравнявам ги с него, защото още не съм била там, но предполагам, че така звънят...

Любопитен факт е, че когато преди няколко години откриват курорта, интернетът е бил наличен само в рецепцията. Дори мобилните телефони не са имали покритие. Във вилите не се предлагал алкохол, а също така не бяха позволени и деца. От миналата година обаче, връзката с външния свят е възстановена и вече има покритие на интернет и телефони навсякъде на острова, включително и във водните вили. Изключение правят някои специални зони за релакс, където няма покритие, както и баровете във вилите, които са напълно заредени. Добре дошли са гости от всички възрасти, въпреки че аз лично не видях деца.

Четирите стълба на JOALI BEING

JOALI BEING има четири стълба, които обединяват древната мъдрост със съвременната наука, предлагайки едно трансформиращо пътешествие, съпътствано от морето звездите и слънцето.

Ум - Той ни казва как да се справяме със стреса и как се свързваме с другите, което го прави основен стълб за себеизразяване и хармония.

Кожа - Здравето на нашата кожа влияе положително върху увереността, блясъка и подмладеното самочувствие.

Микробиом - Здравите черва подхранват ума, кожата и енергийните стълбове, като подпомагат усвояването на хранителни вещества и укрепват имунитета.

Енергия - Нашата физическа сила чрез съзнателни движения поддържа тонуса по време на динамични и трудни моменти в живота.