fbpx July morning с новите MINI Hatch, Cabrio и Countryman | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

July morning с новите MINI Hatch, Cabrio и Countryman

MINI е онази страст, която може да те накара за един ден да прелетиш и пропътуваш няколко хиляди километра, и да ти даде заряд, който после цяла година да помниш. Като да посрещнеш изгрева на слънцето на July morning в Бургас, чиито снимки да връщаш в следващите месеци и после години наред да си спомняш „...онази година с MINI посрещнахме джулая…“.

Така, в 30-тия ден на юни се събудих в ранното хладно утро на Алпите във френския ски курорт Межев, пошофирахме два часа до Женева, след което смених два полета до София и в следобеда, когато термометъра отчиташе 37 градуса от летището потеглих с MINI Countryman и мислите си към Бургас, за да „акостирам“ точно в осем вечерта на бургаското пристанище. Такова пътешествие едва за 14 часа си мисля, че може да ме накара само MINI да направя.

MINI е типична градска марка, стартирала през 1959 г. с първото Mini, когато марката отговоря на предизвикателствата на времето и градското шофиране с креативна концепция и максимално представяне. Така Mini се превръща в дизайнерска икона и със сигурност всеки дори и подсъзнателно отбелязва има дълбоко човешка привлекателност. С външния си вид, шофиране и достъпност, фокусирайки се върху същественото и високото качество, като същевременно внимателно освежава своя емблематичен дизайн MINI е възродено като премиум марка преди 20 години.

Запазвайки оригиналния си дух, MINI се завръща като премиум градски, впечатляващ и вълнуващ автомобил. Като остава вярно на своите легендарни корени, но ги интерпретира по нов съвременен начин за новото хилядолетие MINI отново се вписва в духа на времето.

И смело можем да кажем, че четвъртото поколение MINI е най-доброто. С настоящата интензивна актуализация на MINI с 3 врати, MINI с 5 врати и MINI кабриолет се затвърждава позицията на MINI като еталон за удоволствие от шофирането, изразителен дизайн и индивидуален стил.

Hatch и Cabrio

MINI Hatch, MINI Cabrio, както изключително успешното изцяло електрическо MINI Cooper SE преминават през цялостно обновяване. Внимателно подбраните подобрения гарантират, че марката отговаря на съвременните изисквания, като същевременно се отличава от тълпата и запазва своята автентичност.

Новото поколение модели Hatch и Cabrio идва на пазара с множество новости по екстериора. Изцяло новите LED предни и задни светлини са вече включени в стандартното оборудване за всички модификации и разполагат с изцяло нов черен вътрешен корпус. По-голямата радиаторна решетка сега образува изцяло шестоъгълна форма. Тя стига ниско до пътя, като е доминиращ елемент във визията на предната част. В рамките на шестоъгълната радиаторна решетка при обновяването на модела предпазния елемент вече не е черен, а е оцветен в цвета на каросерията.

Абсолютен акцент е изцяло новият Multitone Roof, цветен градиент от тъмносиньо, светлосиньо и черно в комбинация с черни корпуси на огледалата. Този привличащ погледа елемент е уникална характеристика в автомобилната индустрия и се постига с изцяло нова технология за боядисване в завод на MINI в Оксфорд.

Опционалният Piano Black екстериор е с разширен обхват и включва дръжките на вратите, капачката на резервоара (Cooper S/JCW), ауспуховите накрайници (с изключение на JCW), логото MINI и означението на модела в черен цвят.

Освен това към портфолиото от цветове влизат три изцяло нови цвята: Island Blue, Rooftop Grey и Zesty Yellow. Разширена е и съществуващата гама от джанти с нови 17“ и 18“ колела, като специални акценти са новите 18” Circuit Spoke 2-tone и 18” Pulse Spoke 2-tone.

Модерен дом

Освен с промени по екстериора, новото моделно поколение разполага с многообразие от нови функции и елементи в интериора, поставящи сериозен акцент върху инфотейнмънт и дигитализация. При влизане в автомобила веднага прави впечатление 8,8-инчовият екран, интегриран в новия дизайн на централния уред, вече сериен за всички модели. Той е комбиниран с изцяло нов  интерфейс с модернизирани външен вид и управление, подлежащи на конфигурация live widgets и две цветови схеми (Lounge & Sport). Новата съвременна атмосфера в интериора се допълва от новото MINI амбиентно осветление в 6 различни цвята, които винаги пасват идеално на избрания режим.

Обновяването не се ограничава само до моделите с двигател с вътрешно горене. Успешното изцяло електрическо MINI Cooper SE също е обновено. Освен това за този модел се предлага лимитирана серия MINI Electric Collection 2021, която включва внимателно избрани декоративни елементи в интериора и екстериора подчертават индивидуалния характер и уникалността на колекцията.

Новото MINI Countryman

Новото MINI Countryman комбинира изисканото излъчване на MINI с харизмата на SAV. Със своите пропорции и безстрашния си, приключенски дух то е истински всестранен талант. Предлага се в 9 различни цвята, включително два нови варианта металик – Sage Green и White Silver. Освен това новото MINI Countryman се отличава със старателно подбрани дизайнерски промени. С оформените по нов начин предна и задна броня, съчетани с новата радиаторна решетка и новите предни и задни LED светлини то изглежда още по-модерно и спортно.

В допълнение към съществуващото портфолио от джанти се предлагат два нови модела - новите 19-инчови Turnstile spoke two-tone (Spectre Grey Dark metallic – burnished) осигуряват изключително индивидуална визия на вашето ново MINI Countryman.

Акцент са новите екстериорни пакет Piano Black и MINI ALL4 Exterior Optic Pack. Piano Black Exterior включва: рамки на предните и задните светлини, рамка на радиаторната решетка, рамка около side scuttles (само за Cooper S/SD), дръжки на вратите и надпис Countryman на задния капак в Piano Black high gloss вместо хром. С новия опционален пакет MINI ALL4 Optic Exterior се добавят различни предна и задна броня с декоративни елементи, както и защита на дъното с визия на матиран алуминий, който подчертава стабилния, приключенски характер на MINI Countryman.

Комфорт в интериора

В интериора също са направени важни промени. Новите опции като кожената тапицерия на седалките Chester Indigo Blue или Malt Brown и MINI Yours Interior Style Shaded Silver illuminated създават възможности за още по-голяма индивидуализация. Висококачествените материали и най-фините повърхности отговарят на най-високите стандарти за дизайн. Новите дигитални уреди допълват цялостното изживяване и осигуряват модерна и елегантна визия.

Предлагано като част от пакета MINI Connected Media и по високо ниво на оборудване, новото MINI арматурно табло замества конвенционалният километраж. Оформено естетично и с елегантен Black Panel дизайн, то е позиционирано директно в зрителното поле на водача и осигурява ключови информации на изискан и модерен дисплей. 5-инчовият дигитален екран и дисплеите до него осигуряват информация за скоростта, нивото на горивото, пробега, температурата и навигационните указания.

Успоредно с модернизацията на арматурното табло е обновен и 8,8-инчовият централен информационен дисплей. За разлика от актуалната версия той впечатлява с елегантни, чувствителни на допир бутони в piano black high-gloss с осезаема обратна връзка, заместващи конвенционалните механични бутони. Той е част от всеки пакет MINI Connected и се предлага само с  8,8-инчов MINI Visual Boost.

Уникалната комбинация между иновативни технологични решения, премиум материали и интелигентна олекотена конструкция гарантира нежната, но мощна динамика и въртящ момент на 3- и 4-цилиндровите  TwinPower Turbo двигатели на MINI. Новото MINI Countryman се предлага с 6 ефективни турбодвигателя. Освен това интелигентното задвижване на четирите колела ALL4 се предлага като опция за моделите Cooper D/S/SD. Всички варианти на двигателите на MINI Countryman отговарят на нормата за вредни емисии EU6d.

MINI Countryman се предлага и като Plug-In хибрид, който комбинира най-доброто от два свята. Високоволтовата батерия осигурява чисто електрически пробег до 57 километра – без емисии. Освен това при ситуациите, изискващи още повече мощност, електромоторът подпомага двигателя с вътрешно горене чрез функцията boost.

Новото MINI Countryman може да бъде зареждано по време на пътуване чрез рекуперация (регенерация на спирачната енергия), комфортно у дома ви, или на зарядни станции.

Към момента повече от 50 % от всички реализирани автомобили MINI са или напълно електрически или PHEV автомобили. Лансиран бе и MINI John Cooper Works GP - кола на ентусиасти, която няма аналог. Моделното портфолио ще бъде пренастроено, ще продължи и разширяването към електрическа мобилност и премиум компактния сегмент.