fbpx JYSK България спечели наградата „Инвеститор на годината“ 2018 | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

JYSK България спечели наградата „Инвеститор на годината“ 2018

JYSK България получи наградата „Инвеститор на годината“ 2018 по време на тринадесетото издание на наградите, организирано от Българската агенция за инвестиции (БАИ). Отличията се присъждат за най-значимите инвестиционни проекти, реализирани в България през изминалата година. Критериите, по които се избират победителите, са обемът на инвестицията, броят на новите работни места и областта, в която се открива ново производство или се разширява съществуващо предприятие.

Компанията инвестира над 100 млн. евро в нов дистрибуционен център, който е разположен в Божурище, близо до София. Съоръжението разполага с два напълно автоматизирани склада с височина по 42,5 м и ще започне да оперира с пълния си капацитет до юни 2019 г. Своеобразният хъб ще обслужва над 250 магазина в България, Румъния, Сърбия, Хърватия, Словения, Босна и Херцеговина и Гърция.

Тази голяма инвестиция в страната е и причината JYSK България да получи наградата от Българската агенция за инвестиции. Отличията се присъждат за най-значимите инвестиционни проекти, реализирани в България през изминалата година. Критериите, по които се избират победителите, са обемът на инвестицията, броят на новите работни места и областта, в която се открива ново производство или се разширява съществуващо предприятие.
Наградата бе връчена от българския министър на икономиката Емил Караниколов на оперативния мениджър на JYSK в Божурище Алан Йонассен.

„Тази награда е важна за JYSK, защото компанията се развива в страна, където има възможности за растеж. Освен това, България се развива положително в последните години, конкуренцията нараства както в икономиката, така и в уменията на служителите, така че тази награда показва, че България оценява усилията, които JYSK полага. Разбира се, почувствахме се много горди, когато JYSK България стана компанията победител, защото това доказва, че усилията ни са си заслужавали и са високо оценени. А това ще допринесе и  за растежа на компанията ни в България.”, каза Алан Йонассен.

Над 90 компании бяха номинирани в 13-ото издание на наградите „Инвеститор на годината“, в  общо пет категории: Инвеститор на годината; Инвестиция на зелено; Инвестиция в човешки капитал; Инвестиция в разширяване на бизнес; Инвестиция в иновативен бизнес.