fbpx Как да изберем телеком оператор и можем ли да плащаме по-малко за комуникации? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Страхил Иванов, Изпълнителен директор на Спиди нет, телеком оператор

Как да изберем телеком оператор и можем ли да плащаме по-малко за комуникации?

Без модерният начин на комуникации не можем да си представим бизнеса днес. Не е възможно нито без телефон, нито без интернет. Сигурно се е случвало на всеки точно в най-важният момент да не можете да изпратите мейл, защото нещо е станало с „нета”.
За щастие вече са отминали времената, в които дори за цял ден нямаше връзки, а нашата редакция си спомня и времена, в които поради “авария” не сме имали и телефони по цели два дни!

Днес ситуацията е коренно различна и предложенията на различни телеком оператори вече са много. Най-добрият вариант е да ползваме един оператор за всички услуги – за стационарна телефония, за фиксиран и мобилен интернет, телевизия, хостинг и други възможности на днешните връзки.

Много важно обаче, е да намерим точния оператор, който да предоставя отлично качество 24 часа в денонощието, 365 дни в годината и заедно с това на добри цени. Според груба сметка на Страхил Иванов, за една по-малка фирма може да са достатъчни две стационарни линии с 300 мин. разговори, оптична линия с 15 Mbit скорост и 2 или 3 мобилни интернет връзки. Всички това може да струва около 80 лв. с ДДС.
Дали може да оптимизирате вашите сметки, преценете сами и все пак най-важно остава качеството.