fbpx Как да подобрим скоростта на зареждане на нашия уебсайт? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Как да подобрим скоростта на зареждане на нашия уебсайт?

Как да подобрим скоростта на зареждане на нашия уебсайт?

Днес скоростта на зареждане на сайтовете става все по-важна както за техните посетители, така и за онлайн търсачките. Според различни проучвания, близо половината от уеб потребителите очакват сайтовете в интернет да се зареждат за по-малко от две секунди, а 40% са готови да напуснат дадена страница, ако тя не се отваря за поне три секунди.

“Затова не е изненада, че във време, когато битката за потребители става все по-агресивна, факторът скорост увеличава сериозно своето значение. Бързият сайт генерира повече приходи, защото създава добро потребителско изживяване, което от своя страна печели доволни клиенти и намалява степента на отпадането им. Онлайн потребителите не обичат да чакат и обикновено затварят почти веднага бавно зареждащите се сайтове” - споделя Методи Дреновски, управител на най-голямата българска хостинг компания СуперХостинг.БГ.

Съвсем логично скоростта става все по-важна и за онлайн търсачките и браузърите, а съвсем наскоро един от водещите интернет браузъри обяви, че вече ще информира сърфиращите за колко време обикновено се зарежда даден сайт. В бъдеще браузърът дори ще идентифицира сайтовете, които обикновено се зареждат бързо или бавно със специални значки. Търсещите машини също отчитат скоростта на сайта и ако той се зарежда бавно, позиционирането му сред резултатите в търсачките е по-лошо.

Как да разберем колко бърз е сайтът ни?

Скоростта е технически критерии, който изисква постоянни и целенасочени усилия. Всеки собственик на сайт може да измери неговата скорост. Tова може да стане чрез вградени инструменти на браузърите Chrome и Mozilla, наречени DevTools, чрез които може да се провери за колко време се зарежда конкретна страница. Когато анализирате скоростта на сайта си, е необходимо да разгледате резултатите на дестоп и мобилната (респонсив) версията на Вашия сайт.

Ако времето за зареждане на страницата (Load) е повече от две секунди, е добре да се помисли за нейното ускоряване.

Как да ускорим своя сайт?

СуперХостинг.БГ предлага няколко лесни за използване инструменти за ускоряване на сайтове. Ето и какви са и конкретните препоръки на компанията:

- Изберете хостинг с All SSD технология. Това ще ви гарантира по-бързи сайтове, подобрено потребителско преживяване и повишаване на доверието в сайта.

- Използвайте технологии, които работят на принципа на кеширането. Такива са Memcached и Redis – за кеширане на ниво приложение, както и технологии, които кешират информация на ниво уеб сървър, като SuperCache.

- Използвайте подходящо хостинг решение с необходимите сървърни ресурси за индивидуалните нужди на Вашия сайт. 

Можете да предприемете също оптимизиране на размера на изображенията, намаляване на размера на базата данни и оптимизиране на SQL заявките, намаляване на зареждащите се ресурси и заявките към уеб сървъра, както и намаляване на изтеглящите се външни ресурси.

Скоростта е важен критерии за потребителското преживяване, защото тя засилва резултата от усилията Ви за маркетинг и дигитална реклама. С оптимизирана скорост ще сте сигурни, че посетителите, които сте привлекли към сайта, няма да го напуснат поради бавно зареждане. Това ще Ви даде по-големи шансове за привличане и задържане на клиенти.
 

Facebook коментари