fbpx Как да привлечем туристи в хотела ни? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Как да привлечем туристи в хотела ни?

Как да привлечем туристи в хотела ни?

Въпреки, че понякога се подценява, преди всичко трябва да се помисли за сигурността и спокойствието на туристите. Затова е нужно да се набавят контакти с най-близкия лекар, аптека, автосервиз и най-близкия полицай. Не е приемливо в двора на хотела да има агресивно куче, което да лае по цяла нощ. Задължително е да се пазят личните данни на гостите на хотели. В България е популярна една нередна практика да се задържат на рецепцията личните документи на гостите. За избягването на риска от неплащане на ползвани услуги трябва да се ползват други прийоми. Ако в стаите има минибар или на гостите се предлагат допълнителни услуги (румсървиз, пране, гладене, масаж, сауна, наем на велосипед и т.н.) отново на помощ идва хотелският софтуер, за да не се пропусне плащане. При напускането на гостите е добре да има система за проверка на минибар и ползването на допълнителни услуги.

Естествено е, че хотелът трябва да поддържа високо ниво на обслужване, изрядна чистота и приятелско отношение към туристите, но най-важният съвет към мениджърите на който и да е хотел е да помнят, че туристите рядко идват заради самия хотел.

Изборът на хотел в повечето случаи е нещо вторично. Това, за което идват туристите наричаме първично предлагане

Магнит за туристите може да е близкия манастир или винарска изба, природата, спокойствието, морето или наличието на язовир или река, минералната вода, някакво събитие или забележителност и т.н. Мениджърът трябва да е запознат какви са т.нар. туристически ресурси в или около населеното място, за да разбере какви туристи може да очаква да посещават хотела. Това помага изключително много за създаване на споделен имидж. Така ще бъде много по-лесно хотелът да стане популярен и да се продава успешно.

Това, за което трябва да се внимава, са моментите на върхово натоварване във високите сезони

По това време често трябва да се реагира много бързо с резервации и анулации. Ако се работи без автоматизирана хотелска програма трябва да се внимава да не се получи дублиране на резервации. Добре е да се установи практика за двойна проверка на резервациите няколко дни предварително. Ако се случи така, че в момента на пристигане на туристите се установи дублаж, проверете дали има клиент, който доброволно ще се съгласи да се настани в най-близкия хотел от същата или по-висока категория. Непременно предложете обезщетение. В това отношение резервационните системи и туристическите агенции имат сериозни и основателни изисквания. Също така действа национално и европейско законодателство за защита на потребителите. Трябва да се внимава и с изключенията от правилото, което е установено в хотела за часовете на заемане и освобождаване на стаите, за да не се създаде проблем в моментите с пълна заетост.

Стремейки се да реализира добра заетост, мениджърът трябва да помисли за следните важни въпроси:

На каква цена да продава?

Как да продава?

Как и къде да рекламира?

Facebook коментари