fbpx Как една фирма може да помогне на изоставено дете | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Как една фирма може да помогне на изоставено дете

Как една фирма може да помогне на изоставено дете

Софтуерната компания eCommera е първият „Семеен добродеятел“, който в продължение на една година поема издръжката на дете от Семейна къща на фондация „За Нашите Деца“. В Семейната къща живеят шест изоставени от родителите си бебета, за които се грижи истинско семейство. Къщата е възможност за децата да живеят в семейна среда, а не да попаднат в изолацията на социалните домове, каквато е обичайната практика в България при невъзможност родното семейство да се грижи за децата си.

В рамките на една година компанията ще дарява средства за издръжката на малкия Мартин, който е изоставен още в родилния дом, тъй като майка му е наркозависима и не може да се грижи за него. За късмет детето попада в Къщата още на 40 дни. И въпреки тежкият период за преодоляване на последствията от упойващите вещества, които е взимала майка му, осем месеца по-късно, детето се развива добре и е най-пъргавият малчуган в къщата.
„Като социално отговорна компания за нас е важно да работим за подобряването на социалната действителност у нас чрез подкрепа на различни обществени инициативи и публични кампании, организирани от фондации като „За Нашите Деца”. - коментира Слави Славов, Мениджър на eCommera за България- „Насърчаваме това мислене в ежедневието на нашите служители като неизменна част от корпоративната култура на компанията.”.

eCommera е софтуерна компания, създадена през 2007 г. и има офиси в Англия, България, САЩ, Франция, Канада и Индия.

Facebook коментари