fbpx Как изглежда лицето на любовта през обектива? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Как изглежда лицето на любовта през обектива?

 

Изложбата „Copy/Paste” беше открита в УниКредит Студио. Фотографската експозиция е дело на младия фотограф Ксения Маргарит и може да бъде разгледана в пространството за съвременно изкуство УниКредит Студио.

„Copy/Paste” е нестандартният опит на Ксения да докаже, че когато двама души се обичат, те встъпват в процес на симбиоза. С помощта на огледало фотографът е снимала 20 влюбени двойки, като образите им са вплетени в един.

Изложбата е част от Mесецa на фотографията, който УниКредит Студио традиционно подкрепя.

„Вече седем години сме партньори на Mесеца на фотографията. Всяка следващата изложба, която показваме е все по-вълнуваща. Много се радваме да сме домакини на дебютната изложба на Ксения, тъй като тя има голям талант и творбите й определено са интересни. Мисията на УниКредит Студио е да подпомагаме младите артисти в България и изкуството, което правят“, каза Джакомо Волпи, член на УС и директор Банкиране на дребно в УниКредит Булбанк по време на откриването на „Copy/Paste”.

„В последните дни от Mесецa на фотографията ще може да се насладим на 3 дебютни изложби. Едната от тях е „Copy/Paste” на Ксения Маргарит. Експозицията ни показва „общото лице на любовта“ и си заслужава да се разгледа в приятното УниКредит Студио“, коментира Юрий Трейман, главен координатор на европейския месец на фотографията.

„Сърдечно благодаря на Mесецa на фотографията и УниКредит Студио за възможността да покажа фотографиите си. Идеята за „Copy/Paste” се роди след като забелязах, че двойките, които са заедно от по-дълъг период от време започват да си приличат. Тогава се замислих дали се влюбваме в хора, които приличат на нас или любовта ни кара да приличаме на половинката. Все още няма и аз самата нямам еднозначен отговор, но изложбата показва цялото, от което се състои от мъжката и женската половина“, допълни Ксения Маргарит.

В проекта й „Copy/Paste“, който започва през януари 2018, искат да се включат над 100 влюбени двойки, от които след много трудна селекция тя се спира на 20. Интересното е, че колкото и да са различни индивидите поотделно, с помощта на огледало човек си дава сметка колко голяма е всъщност приликата между тях.

Дебютната изложба на младия фотограф Ксения Маргарит в УниКредит Студио на площад Света Неделя 7 в столицата ще продължи до 27 юли.