fbpx Какво е клиентското обслужване в банките? | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Какво е клиентското обслужване в банките?

По време на проучването, проведено от INTERNATIONAL SERVICE CHECK, през май 2012, са направени 268 проверки в 42 финансови корпорации и банкови групи и 68 национални клона.
Проучването е извършено в 5 Европейски страни: България, Полша, Чехия, Словакия и Унгария. От всяка банка са избрани на случаен принцип по 4 банкови клона.

Анализът на резултатите от проучването според банков продукт, за който Тайните Клиенти са поискали информация показва, че най-добро обслужване бива предлагано на клиентите, които се интересуват от заем. Банкирането за корпоративни клиенти, като цяло е оценено по-ниско. В категорията „Обслужване“, резултатът е 79,3%, а самата “Консултация” – 78,1%.

Посещения, при които беше следван сценарий за спестявания в пенсионен фонд, получиха най-слаба оценка. В категорията Изграждане на лоялни взаимоотношения с клиента, седем банки са получили най-висок резултат – 100%. Две в Унгария, две в България, две в Полша и една в Словакия. В България това са Societe Generale Експресбанк и CiBank.

В крайното класиране Societe Generale Експресбанк, Allianz Bank и Piraeus Bank са на първите три места в България.