fbpx Кампания ще популяризира българските вина в Източна Азия | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Кампания ще популяризира българските вина в Източна Азия

Мащабна кампания за популяризиране на българската винена индустрия ще промотира българските вина на ключовите пазари Сингапур, Тайланд и Виетнам. Основен бенефициент по проекта е Регионална лозаро-винарска камара (РЛВК) „Тракия”. Проектът се осъществява от Media Planning Group (MPG)

Той ще продължи две години, като в основата си ще развива промоционални дейности с цел представяне на традициите на винарските райони и подрегиони в България, както и новият модерен облик на българското лозарство и винарство. Основните му елементи са създаване на лого на продукта, уеб сайт, реклама в интернет и чуждестранни печатни издания, изработка на рекламни информационни материали, ресурсно осигуряване на участие в различни туристически и тематични изложения в трите държави. Допълнително, с цел директен контакт с потребителите и позициониране на продукта на пазара, ще бъдат организирани специални събития за дегустация на вино и представяния на вината в търговски обекти, ресторанти, хотели.

Основни теми в комуникацията ще бъдат предимствата на българските продукти по отношение на качеството, безопасността и положителното влияние върху здравето. Реализирането на дейностите, от своя страна ще позиционират българското вино по-добре на ключовите пазари в Азия и ще доведат до по-активно търсене и потребление, и съответно до износ и предлагане.

Азия се определя като нов и атрактивен винен пазар, което се обяснява с развитието на държавите в региона, подобряването на жизнения им стандарт и развиващите се туристически дестинации. В Сингапур се отчитат 8-10% годишно нарастване на домашното потребление на вино. В Тайланд около 10 % от населението консумира вино, като сумата на общия внос на вина за последните няколко години нараства с около 30% годишно. Бързо нарастващият пазар във Виетнам и оформящият се вкус на виетнамците към различните видове вино също дават възможност за ясно и ефективно навлизане на вината от българския Южен лозаро-винарски район.