Кампания за отговорната консумация на алкохол

Като част от алкохолната индустрия в България и социално отговорен представител на бизнес общността, „Перно Рикар България” стартира инициатива „Алкохолът и младите хора” с акцент върху вредата от злоупотребата с алкохол. Проектът е част от Responsib’All Day, платформата за корпоративна социална отговорност на групата „Перно Рикар”. Ключовата дата за мащабно изразяване на ангажираността на „Перно Рикар” е 7 юни 2012 г.- Responsib’All Day 2012, когато всички 18 000 служители на компанията по света се обединяват в подкрепа на идеята да предпазим младите хора от злоупотребата с алкохол.

Тази кампания няма скрит търговски подтекст и по никакъв начин не цели да рекламира който и да е от брандовете на „Перно Рикар”. Замисълът на проекта е изцяло социално ориентиран и ние, като членове на обществото – родители и близки на млади хора – бихме желали да подпомогнем превенцията на злоупотреба и нещастни случаи.

Кампанията ще продължи с Facebook група, в която ще се разясняват вредите от прекомерната и безотговорна консумация на алкохол, както и разпространяване чрез медиите на данни от изследвания и съвети към родителите как да подходят по темата алкохол в разговор с децата си.

Моля коментирайте