fbpx Кампанията "Аз карам велосипед" събра стотици почитатели | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Кампанията "Аз карам велосипед" събра стотици почитатели

На 28-ми юли бе сложен финалът на активната част от кампанията “Аз карам велосипед, последвай ме!” и бе поставено началото на една дългосрочна социална инициатива в подкрепа на карането на колело - с мисъл за нашето здраве и за природата. Организаторите от MaxEurope и CSR Bulgaria, заедно с 24-те известни личности - посланици на кампанията, си поставиха за цел чрез позитивно споделяне на лични истории да популяризират по-активния и здравословен начин на живот с велосипед.

Въпреки проливния дъжд специалното издание на “Пощенска кутия за приказки” - “История с велосипед”, събра 10 известни личности, 10 автори на велоразкази (селектирани от над 130), както и над 600 души публика, която “One More Кино” едва успя да побере.

“Целта на кампанията “Аз карам велосипед, последвай ме!” е да подтикнем повече хора да се качат на колело, въпреки времето, трафика и проблемната инфраструктура. Тази вечер всички вие доказахте, че сме успели, като напук на лошото време сте тук и очаквате с нетърпение да чуете 10-те най-добри “Истории с велосипед”!”, благодари за подкрепата към каузата Иван Илчев, маркетинг директор на MaxEurope.

Посланиците на колела: Рафи, Поли Генова, Митко Павлов, Дидо от D2, Димо от P.I.F., Ивайло Захариев, Гери Турисйка (която замести Рут Колева), както и Анна Ангелова, Мария Андонова и Спас Кьосев от БНТ прочетоха селектираните велоразкази. Всички истории предизвикаха бурни аплодисменти и бе трудно да бъде определен най-добрият, който заслужава награда. Сред разказите имаше пътешествие на колела до Бургас, велосипед на име “Брат Пит”, детски спомени с балканчета, кражба на велосипед в Лондон, още една по холандски маниер и много дух на свобода...

Двете любовни истории, започнали със среща с велосипеди, в крайна сметка най-много спечелиха публиката. “Как да не се влюбиш в момче, в чийто празен апартамент най-скъпото нещо е зверски велосипед!”, признава в своята “Bike Story” Надя Станчева, която получи специален подарък от MaxEurope - велосипед SPRINT.

След като направи едно кръгче на сцената с новото си колело, тя сподели, че най-хубавото й каране на колело е било в САЩ, в Сентрал парк, където среща Стинг, който карал колело до нея. „Така че, ако искате да ви се случват приятни и интересни неща – карайте колело, носете си каските и се пазете!“, призова Надя Станчева.

Гостите на събитието също получиха подарък: книжка “Наръчник на велосипедиста”, която съдържа правила и съвети за безопасно каране на колело в градска среда. Наръчникът е съставен отново в партньорство MaxEurope и CSR Bulgaria, заедно с експертната подкрепа на сдружение Велоеволюция. Безопасността на пътя е и една от насоките, в които ще продължи да се развива кампанията “Аз карам велосипед” занапред.