fbpx Катаржина Естейт с две отличия от световния винен конкурс MUNDUS VINI | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

Катаржина Естейт с две отличия от световния винен конкурс MUNDUS VINI

Катаржина Естейт триумфира за пореден път с голямо признание на един от най-значимите световни винени конкурси MUNDUS VINI SPRING TASTING 2022. Katarzyna Reserve 2016 бе оценена с двe отличия – трофеят Grand Gold и „ Най-добро българско вино (Best of Show)“. За първи път вино на Катаржина Естейт е наградено с медал Grand Gold, а вината получили това отличие са само 47 от общо 3 022 наградени вина.

Със златни медали се завърнаха от конкурса  Katarzyna Question Mark 2017, Katarzyna Question Mark 2019, Le Voyage Cabernet Franc & Syrah 2020, Cheval de Katarzyna Mavrud 2020, сребърен получи Contemplations Merlot & Malbec 2020.

Вината със златни медали ще бъдат представени в специална зона по време на на най-голямото изложение за вино и спиртни напитки ProWein в Дюселдорф, Германия. То ще се състои средата на месец май и е най-голeмия  търговски форум по рода си в света.

„ Конкурсът MUNDUS VINI е много важен за всички винопроизводители, защото най-добрите сомелиери правят своя избор предимно от вина, отличени с Best of Show и Grand Gold. Така тези вина влизат в супер селекциите на винените листи на ресторанти с категория Мишлен, или ресторанти в най-известните 5* хотели. Затова тези медали са изключително важни за Катаржина Естейт, за маркетирането и позиционирането на вината ни.

От друга страна това, че печелим тези големи награди всяка година е доказателство, че нашите вина отговарят на тенденциите за стила на вината, които се менят почти всяка година.

Участваме в конкурса от 2009г. и всяка година печелим златни медали. За осма поредна година получаваме наградата за „ Най-добро българско вино (Best of Show)“. За нас, екипът на Катаржина Естейт, това е признание и доказателство, че качеството на вината ни не се променя в годините. А това е много важно за успешното изграждане на имиджа на България като производител на качествени вина на световно ниво.“, споделя Цветелина Николова, управляващ директор на Катаржина Естейт.