fbpx Kaufland и Pampers в подкрепа на недоносените деца | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Kaufland и Pampers в подкрепа на недоносените деца

Kaufland и Pampers обединяват усилия в подкрепа на каузата за недоносените бебета в България и техните семейства. За всеки закупен пакет от линията Pampers Premium Care в магазините на Kaufland през март, ще бъде направено дарение от 1 лев на фондация „Нашите недоносени деца“.

През 2018 г. Pampers представи първите у нас специализирани пелени за преждевременно родени бебета и дари над 350 000 от тях на 45 неонатологични отделения в цялата страна. Това са единствените пелени в България, предназначени за бебета, родени през втория триместър на бременността с екстремно ниско тегло – от 800 грама.

През тази година Pampers обединява усилия с търговската верига, като набраните средства в рамките на общата кампания ще бъдат дарени на фондация „Нашите недоносени деца“. Неправителствената организация работи в подкрепа на преждевременно родените деца и техните семейства и има за цел подобряване на грижите за малките герои, както през болничния им престой, така и по време на тяхното детско развитие. От друга страна фондацията се фокусира върху работата с родителите, осигурявайки им медицински достоверна информация и подкрепа.

„Да бъдеш майка на недоносено бебе е трудно, стряскащо и изисква много воля и сили. В България думата „недоносен“ все още е непонятна за много хора, да бъдеш такъв значи да си различен. Напротив – недоносените бебета са борци, те са едни малки ангелчета, които са много по-силни от нас и имат такава воля за живот, която ние дори не можем да си представим. Те са едно малко, голямо чудо. Благодарим на Kaufland и Procter&Gamble за подкрепата на нашите чудеса“, каза Нина Николова.