fbpx Киа България създаде специално мобилно приложение за зарядни станции | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи

Киа България създаде специално мобилно приложение за зарядни станции

Водеща снимка
Да

Киа България създаде специално мобилно приложение за зарядни станции

След като Киа България изградих мрежа от зарядни станции в България, сега добавя и мобилно приложение за ползване на тази мрежа – Kia Hypercharge.  Чрез него потребителите ще имат достъп до 400 000 зарядни станции на нашите партньори в цяла Европа, даващи възможност за зареждане с мощност от 22 kW до 300 kW. Апликацията е своеобразна карта, която показва локациите на зарядни станции на Стария континент. Всички станции свързани към платформата предлагат интелигентни възможности за дистанционно управление и автоматично таксуване.

Чрез приложението Kia Hypercharge потребителите имат възможност да стартират и спират зареждането на електромобила; да проследяват детайлите свързани със зареждането и да управляват потребителския си акаунт. Kia Hypercharge съдържа информация за избраната станция – местоположение, мощност, тип, брой точки на зареждане (конектори) и цена за извършената услуга. Плащането на зарядните сесии се извършва според тарифата на съответната станция.

Киа България създаде това приложение, базирайки се на опита си в изграждането на мрежа от електростанции на територията на страната, като компанията планира инсталацията на още много зарядни станции с мощност до 300 kW, подготвени да посрещнат нуждите на бъдещето, способни да зареждат следващо поколение електромобили. Към момента всички търговски представителства на марката в България разполагат със зарядни точки, като до края на годината предстои включването им в мрежата на Kia Hypercharge. През следващата година ще добавят още 20 зарядни точки из цялата страна, повече от които ще предлагат 150 kW мощност, за по-бързо и удобно зареждане.

Днес мрежата от електростанции Kia Hypercharge се увеличава с още една локация – представителството на марката в Пловдив. Станцията KEBA KeContact, P30 x-series дава възможност за заряд на 100% от предлаганите на пазара електромобили.