fbpx KIA изпрати една успешна 2021 година | твоят Бизнес - списание за предприемчивите българи
Водеща снимка
Да

KIA изпрати една успешна 2021 година

В началото на 2021г. автомобилният производител представи новото корпоративно лого на Kia и премахна ‘Motors’ от името си.  

Заедно с новото лого, име и промяна в стратегическите насоки за развитие на марката, Kia демонстрира официално и своята нова философия по отношение на дизайна. ‘Единство на противоположностите’ (Opposites United) е послание, вдъхновено от природата и околната среда, които устойчивата мобилност цели да защити. Opposites United, което се основава на пет принципни насоки в дизайна на марката, ще оформи всички бъдещи модели на Kia. Началото в тази насока бе поставено с премиерата на EV6 – първият захранван изцяло от акумулаторна батерия  електромобил (BEV) на марката Kia.

Малко повече от месец след пазарната си премиера, EV6 спечели титлата ‘Crossover of the Year’ в класацията на BBC Top Gear и впоследствие грабна короната на ‘Автомобил на годината’ в премиум категорията в Германия. Друго извънредно престижно признание за новия EV6 наскоро бе избирането му за ‘Европейски автомобил на годината 2022’.

Изключителни аплодисменти през последните 12 месеца спечели и новият Sorento – топмоделът в SUV гамата на Kia, бе отличен с реномираните престижни награди за дизайн Red Dot и iF в допълнение към наградата в категорията ‘Най-добър голям SUV’ на конкурса ’Световен автомобил на годината за дами’ (WWCOTY).

В допълнение към отличения с множество награди Sorento през месец октомври Kia представи на пазара и изцяло новия SUV Sportage. Моделът от пето поколение е първият Sportage, който използва екологично чиста plug-in хибридна система за задвижване (PHEV), както и първият проектиран, разработен, усъвършенстван и оптимизиран специално за Европа Sportage, предназначен да отговори на специфични европейски вкусове и изисквания. Eвропейският Sportage се отличава с по-късо междуосие, нови високотехнологични системи и усъвършенствани задвижващи агрегати, както и най-съвременни инженерни решения, които гарантират, че новият SUV модел ще се чувства като у дома си по европейските пътища.

Продажбите на Kia бележат положителен ръст в цяла Европа, достигайки най-високия за марката пазарен дял от 4,2% през третото тримесечие. В края на 2021г. амбицията на Kia е да продължи тази тенденция към растеж, а един от моделите, представляващ неразделна част от този успех, е Niro. Моделът бе избран от своите притежатели за победител сред масовите автомобилни марки в проучването EVX на J.D. Power сред собствениците на електрически автомобили през 2021г. (Electric Vehicle Experience Ownership Study). Изцяло новото поколение на Niro отбеляза своя световен дебют на изложението Seoul Mobility Show през месец ноември и ще бъде пуснат на пазарите в Европа в хибридни и изцяло електрически версии през настоящата година като част от дългосрочните планове на Kia да разполага с напълно електрифицирана гама в Европа към 2035г.